Regionalizarea Romaniei. Liviu Dragnea: Criteriile dupa care se va imparti tara in regiuni

Ultima actualizare: 12-06-2013 06:50
Liviu Dragnea

Invitat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro Tv si ProTV NEWS, ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, a vorbit despre calendarul regionalizarii si numarul acestor regiuni.

Vicepremierul a explicat ca reperele care asigura functionarea cu success a unei regiuni sunt: slujbe nonagricole cat mai multe, fluxul de comunicatie, iar infrastructura sa fie completa.

"Caracteristica principala, caracteristica unitara este functionalitatea In primul rand, intr-o regiune este important sa ai cat mai multe slujbe non-agricole. Asta este un criteriu obligatoriu pentru dezvoltare. Daca numarul de slujbe agricole intr-o regiune este mai mare decat celelalte este clar o reteta pentru nedezvoltare. Doi. Regiunile trebuie sa aiba capacitatea ca fluxurile de comunicatie si de mobilitate, marfuri, persoane, transport, infrastructura, sa poata sa fie in interiorul regiunii, nu neaparat de sine statatoare, dar sa poata sa fie completa, in asa fel incat in interiorul regiunii infrastructura si mobilitatea sa contribuie la dezvoltare." a declarat Liviu Dragnea la Pro TV.

O alta caracteristica, importanta in viziunea ministrului Dezvoltarii in delimitarea regiunilor Romaniei, este cea a judetelor: agricole si non agricole.

"Trei. Este foarte important ca intr-o regiune sa n-ai judete de acelasi fel. De exemplu Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Ialomita este o solutie foarte proasta, pentru ca ar insemna ca sunt judete numai agricole si aceasta regiune va avea sanse foarte mici pentru dezvoltare. Este important ca in interiorul regiunii sa ai si resurse naturale de diverse feluri, sa ai si potential diferit, sa existe posibilitatea ca intre judetele din interiorul regiuni si intre cetateni si firme sa poata sa colaboreze .. si impreuna sa se dezvolte." - a mai spus vicepremierul in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV si PROTV NEWS.

Regionalizarea Romaniei. Deseneaza noua harta si alege TU unde sa fie capitalele. Intra in aplicatia StirileProTV

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO