Regele Mihai despre Basescu: Cu cat sunt mai marunte jignirile sale, cu atat se crede mai important

25-10-2011 21:18

Traian Basescu si Regele Mihai

Regele Mihai a declarat, pentru BBC, ca nu merita sa reactioneze la acuzatiile de tradare pe care i le aduce Traian Basescu, intrucat, cu cat sunt mai marunte jignirile sefului statului roman, cu atat acesta "se crede mai important".

Intr-un interviu acordat BBC din Elvetia, inainte de a veni in Romania pentru a participa la ceremoniile organizate in cinstea sa, Regele Mihai a fost intrebat cum comenteaza criticile formulate la adresa lui de catre presedintele Basescu.

Intrebat in mod explicit in legatura cu declaratiile presedintelui Traian Basescu, care l-a acuzat in iunie de "tradarea interesului national" prin lasarea Romaniei in mainile sovieticilor, Regele Mihai a raspuns: "Nici macar nu merita sa reactionez la asa ceva, pentru ca este un lucru atat de marunt, stiti bine asta. Si acesta este genul. Cu cat sunt mai marunte jignirile sale, cu atat el se crede mai important. Nu ar putea sa imi pese mai putin de ceva".

In discutia avuta cu reporterul BBC, fostul suveran vorbeste despre momentul abdicarii sale, despre cele doua intalniri cu Hitler, in 1937, in Bavaria si in 1941 in Berlin.

Intr-un interviu acordat in iunie, presedintele Basescu declara ca "abdicarea Regelui a fost un act de tradare a interesului national al Romaniei".

Regele Mihai a refuzat sa comenteze la acel moment si criticile conform carora nu ar fi depus suficiente eforturi pentru a opri deportarea evreilor. Presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si cei mai multi membri ai Guvernului nu au fost prezenti in Parlament pentru discursul Regelui Mihai, noteaza BBC News online.

Romania a primit lectia de demnitate, moralitate si credinta de care avea nevoie

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26