PSD îl face pe Augustin Lazăr "comunist", după anunţul privind inculparea lui Ion Iliescu


Ultimul update: Luni 08 Aprilie 2019 14:24
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2019 14:08
Categorie: Stiri Politice
sigla PSD

Statul de drept dintr-o ţară democratică nu poate fi construit cu foşti agenţi ai sistemului represiv comunist - a fost reacţia social-democraţilor la anunţul procurorului general Augustin Lazăr privind trimiterea în instanţă a dosarului 'Revoluţiei'.

"Este revoltător ca dosarul 'Revoluţiei' să fie trimis în instanţă de un fost agent al poliţiei politice comuniste! Este intolerabil ca cel care a ţinut în chinuri disidenţii anticomunişti să se erijeze acum în făuritorul dreptăţii anticomuniste. La Revoluţie au murit oameni ca astfel de personaje să nu mai ocupe înalte funcţii în statul de drept postrevoluţionar.

Iohannis nu mai poate folosi scuza că nu ştia cine e cel pe care l-a numit în funcţia de procuror general al României. Acum ştie că Lazăr a făcut poliţie politică, dar îl protejează. Statul de drept dintr-o ţară democratică nu poate fi construit cu foşti agenţi ai sistemului represiv comunist", susţin reprezentanţii PSD pe Facebook.


În opinia acestora, preşedintele Klaus Iohannis "a pretins până acum că îi reprezintă pe românii anticomunişti, dar, când a venit vremea să demonstreze că e alături de ei, îşi arată adevărata faţă de protector al securiştilor şi exponenţilor aparatului represiv ceauşist".

Dosarul "Revoluției", trimis în instanță

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat, luni, că Secţia militară din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis în instanţă dosarul "Revoluţiei".

Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi Iosif Rus sunt trimişi în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii.

 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO