Primarul Sectorului 4 denunta protocolul cu USL si vrea sa formeze o noua majoritate in CL

29-11-2013 09:22

Cristian Popescu Piedone

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a anuntat ca nu va mai reprezenta Uniunea Social Liberala si ca denunta protocolul incheiat cu aceasta.

Cristian Popescu Piedone (de la PC) a spus, dupa sedinta Consiliului Local al Sectorului 4, ca majoritatea proiectelor supuse votului in Consiliul Local in ultimele luni, ori nu au fost aprobate de consilierii liberali, ori acestia s-au abtinut de la vot, astfel ca a decis ca, incepand de joi, sa nu mai reprezinte Uniunea Social Liberala (USL).

"Cine vrea sa vina cu mine, sa vina! Cine nu, nu! Incepand de azi, nu mai pot garanta in numele intregului USL si denunt protocolul cu Uniunea Social Liberala la nivelul Sectorului 4. Astept ca liderii politici care formeaza Consiliul Local Sector 4 (PSD, PC, PNL, PP-DD si PDL) sa vina la discutii saptamana viitoare, pentru a forma impreuna o majoritate in interesul cetatenilor Sectorului 4.

Azi am constatat ca o parte dintre cei pe care i-am girat in timpul campaniei electorale, membri ai USL, nu-si respecta cuvantul dat cetatenilor. Si nu e vorba de proiecte financiare costisitoare, ci doar proiecte care asigura buna functionalitate a aparatului propriu, dar si in interesul cetateanului", a spus Cristian Popescu-Piedone, citat intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 4.

Primarul a precizat ca, dupa discutiile cu liderii Uniunii Social Liberale, va sustine o conferinta de presa in care va explica pe larg motivele care au stat la baza deciziei de a denunta protocolul cu USL la nivelul Sectorului 4.

"A fost peste vointa mea sa fac acest anunt, dar, cand echipa investita de cetatean nu functioneaza, cu vadita intentie, nu din greseala, trebuie sa-mi asum aceasta responsabilitate si sa stie si cetateanul. Imi pare rau ca increderea oamenilor, care m-au votat in proportie de peste 83%, neexistand nici un motiv administrativ de a rupe alianta, ci doar politicul, a fost inselata. Imi pare rau ca liderul PNL, Crin Antonescu, un om de exceptie, in care am crezut si cred in continuare, nu este informat de ceea ce se intampla in realitate in consiliile locale, care nu mai sunt demult liberale, referindu-ma aici strict la Sectorul 4", a mai spus Cristian Popescu-Piedone.

In Consiliul Local al Sectorului 4 sunt 19 de consilieri USL (sapte PSD, sase PNL si sase PC), patru consilieri PDL si trei consilieri PP-DD.

Sedinta ordinara a Consiliului Local Sector 4 de joi a avut pe ordinea de zi 13 proiecte, printre care: trecerea unui imobil de 1.401 mp si a terenului aferent, situat in incinta Colegiului Tehnic "Miron Nicolescu", in administrarea CL si atribuirea acestuia in folosinta gratuita Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila"; modificarea si completarea unei anexe la regulamentul de desfasurare a activitatii de comercializare a produselor si serviciilor de piata; introducerea unei taxe speciale pentru recuperarea costurilor cu salubrizarea, igienizarea si ingradirea corespunzatoare a imobilelor proprietate privata abandonate; sase proiecte privind aprobarea unor Planuri Urbanistice de Detaliu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO