Presedintele PDL Bihor a demisionat din functie, invocand neintelegeri cu seful CJ, Radu Tirle

Ultima actualizare: 27-06-2012 18:48
Stefan Seremi

Deputatul Stefan Seremi a anuntat, marti, ca a demisionat din functia de presedinte al PDL Bihor si va ramane simplu membru de partid. El a explicat ca nu se mai intelege cu Radu Tirle, presedintele Consiliului Judetean Bihor, revenit in partid de la PNL.

"In ultima vreme, odata cu revenirea in randurile organizatiei noastre a domnului Radu Tirle, intre mine si domnia sa au intervenit neintelegeri care riscau sa se coaguleze intr-un conflict ireconciliabil. Or, in astfel de situatii, tinand cont si de campaniile electorale care urmeaza, cineva trebuia sa cedeze inainte ca daunele sa fie ireparabile. Iata, am decis ca eu sa fiu acela. Dupa o chibzuinta indelunga, dupa ce mi-am facut o autoanaliza fara crutare, am decis sa demisionez din functia de presedinte al organizatiei judetene a PDL", a declarat Stefan Seremi.

El aminteste ca, timp de 20 de ani, a activat in staff-ul organizatiei PD, iar in 2010 a primit increderea colegilor, devenind presedinte al organizatiei judetene a PDL. "Martor mi-e Dumnezeu ca am intrat in politica avand gandurile cele mai curate si am incercat, timp de 22 de ani, sa nu abdic de la principiile moralei si ale oricarui om politic responsabil si demn", arata Seremi.

"Imi permit sa formulez o recomandare pentru colegii din PDL Bihor - atunci cand va veni momentul politicii portilor deschise, sa instaleze la intrare «paznici destoinici», pentru ca odata cu oamenii de buna credinta, asa cum s-a intamplat si alta data, vor intra si oameni fara caracter, cu ganduri mai putin curate fata de partid si fata de cei care le intind mana", adauga Seremi.

Totodata, deputatul le-a adresat primarilor PDL un mesaj, afirmand ca ii pare rau ca in ultimii patru ani nu a reusit sa ii sustina asa cum si-ar fi dorit, "cu fonduri guvernamentale pentru proiectele pe care le-au propus in folosul comunitatii lor".

"In acest partid am crezut, am muncit si mi-am gasit implinirea. Pentru mine, a sosit clipa in care stiu ca plecarea este singura solutie. Chiar daca ea inseamna tristete, deziluzie, poate chiar o lacrima. Dar atunci cand nu stii sa pleci la timp riscul este devastator - pentru tine si pentru cei care cred in tine. imi salut colegii, le multumesc tuturor pentru ca am marsaluit impreuna atatia ani, umar la umar, cu zambetul pe buze, dar cu pumnii stransi si ochii privind spre ziua de maine. Pentru ca orice speranta si orice fapta se intemeiaza pe gandul la ziua de maine...", incheie deputatul.

Contactat de Mediafax, Seremi a declarat ca nu va pleca din partid, ci doar de la conducerea filialei, ramanand simplu membru. "Am plecat pentru ca domnul Tirle a prezentat conducerii partidului o minciuna ca fiind un adevar, iar eu nu pot fi de acord ca o minciuna sa fie prezentata pe post de adevar", a explicat Seremi.

Intrebat care a fost conflictul si de cand dateaza, Seremi a refuzat sa raspunda, spunand doar ca este vorba de un conflict recent. Intrebat si de ce comunicatul transmis marti de el este datat 4 aprilie, Seremi a declarat: "Atunci am zis ca imi dau demisia, pe 4 aprilie, si m-am gandit pana acum".

El a mentionat ca nu stie cine ii va lua locul la conducerea filialei.

Seful CJ Bihor, Radu Tirle, s-a intors in PDL toamna trecuta, deoarece a decis sa candideze pentru un nou mandat la CJ, dupa ce conducerea PNL nu i-a garantat candidatura la Parlamentul European.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO