Presedintele Parlamentului European i-a cerut demisia lui Adrian Severin

Dată publicare: 25-03-2011 18:09
Dată actualizare: 30-04-2012 09:55


Huiduit de colegii eurodeputati, sfatuit chiar de presedintele Parlamentului European sa demisioneze si cu biroul sigilat pentru ancheta, Adrian Severin nu face nicio miscare.

Adrian Severin a fost huiduit in Parlamentul European. VIDEO

Intr-o discutie intre patru ochi, polonezul care conduce forul de la Bruxelles i-a cerut romanului sa lase justitia sa-si faca treaba. Sfatul nu fost insa urmat. Ca sa preintampine alte scandaluri, oficialii straini se gandesc sa modifice legislatia privind intregul sistem de lobby.

"L-am sfatuit ca cea mai buna solutie in situatia lui este sa demisioneze din functia de europarlamentar. Daca vrea sa-si salveze onoarea, si a spus ca vrea asta, si sa-si dovedeasca nevinovatia, ar trebui sa permita justitiei sa-si faca treaba", a spus Jerzy Buzek, presedintele Parlamentului European.

Nu s-a intamplat insa nimic de la aceasta declaratie, desi situatia lui Severin este criticata pe larg in presa internationala. Liderul PSD l-a infierat din nou.

"Adrian Severin nu mai are nicio legatura cu PSD si de luni asta va fi oficial", a spus si Victor Ponta, presedinte PSD.

Dincolo de decizia politica, oficialii de la Bruxelles asteapta ancheta judiciara.

Pe baza cercetarilor DNA si a anchetei Oficiului European Antifrauda, eurodeputatii ii vor ridica imunitatea romanului, daca Severin se va dovedi vinovat.

Ca sa nu mai apara si alte cazuri in care alesii europeni sa fie acuzati ca iau mita de la firmele de lobby, parlamentarii intentioneaza sa modifice regulamentele.

Ponta i-a cerut lui Vanghelie sa inceapa procedura de excludere a lui Severin

Severin refuza in continuare sa demisioneze din PSD si Parlamentul European


VIDEO PROTVPLUS.RO