Recepţie la Cotroceni, de 1 Decembrie: ”Este o onoare și mândrie că facem parte din această națiune”

×
Codul embed a fost copiat

Președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs la Palatul Cotroceni, la recepţia oferită la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Recepţia a avut loc în Sala Unirii din Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis:

 Calea către Marea Unire a fost anevoioasă și plină de provocări, dar înaintașii noștri au fost mânați de un scop esențial.

- Este arcul care leagă peste timp România contemporană. 

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

- În pofida unor circusnatnțe dramatice, am reușit să transpunem în realitate o mare parte dintre obiectivele înaintașilor noștri. Românii nu ar fi putut depăși tragediile dacă înfăptuirea Marii Uniri nu ar fi dat încredere.

- Nu a fost zi și nu a fost ceas în care cei care primit darul marii uiri să înceteze să iubească România. România a fost iubită la Mărășești, pe câmpurile de război ale celui De Al Doilea Război Mondial. România este iubită astăzi pentru realizările înaintașilor, pentru ceea ce este acum, după cum este iubită pentru ceea ce încă nu este. România este astăzi respectată în Europa și în lume.

- Un capitol distinct din istoria mondială va face referire în mod cert la identitatea românească.

- Avem o șansă uriașă pentru următorii 100 de ani. Fiecare dintre noi trebuie să simțim că este o onoare și mândrie că facem parte din această națiune. Cu siguranță am fi putut realiza mai multe în ultimii 30 de ani, dar să nu uităm unde suntem astăzi. Țara noastră are NATO, cea mai solidă garanție de securitate a sa.

Statul, prin instituțiile sale, are o misiune centrală, întrucât trebuie să ofere soluții concrete problemelor cu care se confruntă. România are nevoie de întărirea statului de drept.

 

Luni, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în urma şedinţei BPN al partidului, că nu va fi prezent la recepţia de la Cotroceni organizată de Ziua Naţională a României. El nu a ştiut să le răspundă jurnaliştilor nici unde va participa la ceremonii, afirmând că speră să nu fie bolnav în această zi. Ulterior, reprezentanţi ai Camerei Deputaţilor au transmis că medicul i-a recomandat acestuia să evite frigul.

La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că nu va merge la recepţia de la Palatul Cotroceni dedicată Zilei Naţionale. "Nu am stabilit programul pentru 1 Decembrie. La recepţie vă spun clar că nu merg”, a precizat Tăriceanu.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Iohannis:
Iohannis: "O ordonanţă pentru amnistie şi graţiere ar fi o catastrofă pentru România"

Preşedintele a făcut declaraţii joi seară la Palatul Cotroceni, după ce a promulgat Legea privind realizarea Autostrăzii Iaşi-Târgu

Recomandări
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar ar fi cerut și garanții.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri

Israelul a bombardat în timpul nopţii de luni spre marți nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni.

Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”
Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”

Primarul general Nicuşor Dan este de părere că bătălia electorală pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024 se va da între el şi Cristian Popescu Piedone.