Premierul si-a vizitat orasul natal. Cum era sa ajunga Mihai Razvan Ungureanu statuie, la Iasi

Ultima actualizare: 07-05-2012 20:06

Mihai Razvan Ungureanu a revenit pentru doua zile la Iasi, orasul sau natal, unde "baiat fiind cutreiera strazile cele mai romantice".

Sambata, alaturi de ministrii, are o sedinta comuna de Guvern cu omologii din Republica Moldova. Dar pana atunci a mers la doua muzee, in amintirea vremurilor cand era istoric in "dulcele targ al Iesilor".

Ajuns acasa, pe colinele Iasiului, premierul a devenit melancolic. Asa ca a acceptat sa vina la deschiderea a doua muzee. Unul dintre ele s-a mandrit in premiera cu o holograma 3D a lui Mihail Kogalniceanu.

Seful guvernului a tinut sa isi cumpere biletul de intrare cu 8 lei, dar nu scosi din portofel ci primiti discret de la agentul de paza, care i-a numarat inainte, sa nu-si faca seful de ras.

"Aceste doua muzee imi sunt foarte dragi, fac parte din amintirile mele cele mai frumoasa de adolcescenta..pe strazile cele mai romantice ale Iasului", spune Mihai Razvan Ungureanu, premierul Romaniei

Nici nu au iesit bine din muzeu vizitatorii de inalt rang, ca holograma s-a si stricat.

La muzeu a mers perfect si un miniconcert de vioara.

Desi premierul parea relaxat, numerosii agentii SPP care-l pazeau, parca mai multi decat la alti sefi de guvern, erau cu ochii in patru.

Intre intalnirile culturale, premierul a mers si la Mitropolia Moldovei si Bucovinei unde s-a inchinat la Moastele Cuvioasei Parascheva. Aici l-au intampinat si cativa credinciosi cu probleme pamantesti.

Deloc inspirat, primarul Iasiului care i-a propus lui Ungureanu sa-i ridice un bust pe o alee a premierilor dati de oras, sase la numar. Premierul i-ar fi raspuns razand "vrei sa ma vezi mort"?, dupa care primarul i-a promis ca ii pastreaza un loc... de statuie.

Vineri seara, tot guvernul participa la un dineu cu 300 de invitati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO