Ponta: Vrem impozitare progresivă pentru toată lumea. Teodorovici, curajos doar un pic

Dată publicare: 23-09-2019 18:00
Dată actualizare: 23-09-2019 18:06


victor ponta

Victor Ponta a declarat că susţine impozitarea diferenţiată pentru veniturile mari din pensii, salarii pentru toată lumea, nu doar pentru magistraţi, cum este prevăzut în proiectul de lege al ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici.

„Ştiţi legea domnului Teodorovici, pe care, până la urmă, Guvernul nu a mai vrut să o mai adopte, au trimis-o pe la Senat, întâi am făcut o observaţie publică şi am văzut că doamna Dăncilă îmi citeşte contul de Facebook şi mi-a dat dreptate imediat şi anume că nu suntem de acord să fie tăiate pensiile militarilor, pentru că pensiile militare nu sunt pensii speciale şi această confuzie a fost întreţinută în mod intenţionat de nişte politicieni. După care, evident, noi vrem o impozitare progresivă, diferenţiată, dar pentru toată lumea. Nu poţi să o faci doar pentru magistraţi, practic acea lege a lui Teodorovici este o lege împotriva magistraţilor. Eu cred că o impozitare diferenţiată pentru venituri mari din pensii, salarii şi din alte surse e corectă, e bună, dar pentru toată lumea. Dacă o faci cum a vrut Teodorovici doar pentru magistraţi, e nedreaptă şi e şi neconstituţională şi sper să reuşim să schimbăm la Cameră acest text nedrept şi neconstituţional”, a afirmat Ponta, luni, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a spus că trebuie să fie impozitate toate veniturile din pensii şi toate salariile progresiv, menţionând că introducerea cotei unice în 2005 a fost o măsură bună, însă acum România se află într-o „altă fază economică şi social” şi într-un „dezastru bugetar”.

„Căutăm soluţii. Noi avem şi alte calcule făcute, pot să fie şi cotele propuse de domnul Teodorovici, dar domnul Teodorovici a fost curajos aşa un pic, nu a fost curajos până la capăt, dacă era curajos până la capăt, îl lăudam şi îi şi votam legea, aşa un pic doar la judecători şi procurori… Au fost şi militarii, dar militarii i-a scos Dăncilă. Eu vorbesc despre o soluţie serioasă, care se aplică în toate ţările, Marea Britanie, Germania, Franţa”, a adăugat Ponta.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO