Ponta: Regret modul cum i-am raspuns lui Merkel, dar trebuia sa consulte toate partile implicate

Ultima actualizare: 03-10-2012 10:16
Victor Ponta

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat ca nu va putea coabita cu presedintele Traian Basescu in cazul in care acesta va reveni la Palatul Cotroceni dupa referendum

Ponta: Nu cred ca putem coabita cu Basescu daca acesta revine la Cotroceni dupa referendum

Acesta a evitat sa spuna concret daca va demisiona in urma unui rezultat favorabil presedintelui la referendum.

"Daca presedintele Basescu revine la Cotroceni, nu cred ca putem coabita. Eu am incercat timp de 45 zile de la preluarea mandatului si nu s-a putut", a spus Ponta, la RTV.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca daca se va intoarcea la Cotroceni dupa referendum si il gaseste pe Victor Ponta inca premier, nu ii va mai da acestuia un nou mandat de premier, chiar daca ca USL va castiga alegerile din toamna. Presedintele Senatului, liderul liberal Crin Antonescu, a declarat, vineri, in plenul Camerelor reunite, ca, daca Traian Basescu nu va fi demis la referendum, el se va retrage "definitiv" din viata politica.

Ponta: Regret modul cum i-am raspuns lui Merkel, dar trebuia sa consulte toate partile implicate

Premierul Victor Ponta a declarat ca regreta modul in care a comentat declaratiile cancelarului german, Angela Merkel, privind situatia politica din Romania, in care a aratat ca nu aceasta voteaza la referendum, dar a afirmat ca oficialul strain ar fi trebuit sa consulte toate partile.

"Regret acel raspuns, dar intr-o logica normala trebuia sa existe o discutie si cu cealalta parte", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, comentand discutia telefonica dintre cancelarul Germaniei, Angela Mekel, si presedintele suspendat, Traian Basescu, ca nu Merkel voteaza la referendumul de pe 29 iulie, ci poporul roman si ca ceea ce vor vota romanii nu poate fi schimbat de nimeni.

Ponta solicita Parlamentului sa coreleze Legea si Ordonanta privind referendumul cu decizia CCR

Premierul Ponta va solicita presedintilor celor doua camere al Parlamentului sa coreleze Legea referendumului si Ordonanta de urgenta a Guvernului de modificare a acestei legi cu decizia Curtii Constitutionale privind participarea la scrutin a cel putin jumatate plus unu din alegatori.

"Eu am facut, chiar maine o sa trimit o scrisoare catre presedintii celor doua camere, in cel mai scurt timp sa convoace Parlamentul pentru a pune in acord aceasta decizie a Curtii cu ordonanta pe care noi am dat-o, si aceea constitutionala, de altfel", a spus Ponta la RTV. El a aratat in acelasi timp ca judecatorii Curtii s-au pronuntat asupra unei legi propuse de USL in Parlament si contestata de PDL.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO