Ponta refuza sa comenteze pentru moment declaratia lui Traian Basescu privind noul referendum

11-06-2013 20:20

Victor Ponta si Traian Basescu

Premierul Victor Ponta, aflat in vizita oficiala la Bratislava, a transmis presei, prin intermediul unui consilier, ca nu comenteaza deocamdata declaratiile presedintele Traian Basescu privind un nou referendum.

La momentul declaratiei presedintelui, Ponta se afla la un dineu de lucru oferit de catre premierul slovac, Robert Fico.

La finalul dineului, ca urmare a solicitarii jurnalistilor pentru o reactie, premierul Ponta a transmis, prin intermediul unui consilier, ca nu comenteaza declaratiile presedintelui referitoare la noul referendum.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca a declansat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari, precizand insa ca va emite decretul in functie de modul in care Parlamentul va respecta vointa poporului exprimata in 2009.

Presedintele a spus ca atitudinea Parlamentului, a majoritatii USL, privind modificarea Constitutiei, este una "care nu este compatibila cu statul de drept si care creeaza un precendent extrem de periculos, in care se refuza punerea in aplicare a vointei liber exprimate de popor".
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO