Ponta: "Prevederile Legii pensiilor trebuie să intre în vigoare la 1 ianuarie"

Victor Ponta
Agerpres

Pro România a depus un amendament la proiectul legii pensiilor în care se arată că toate prevederile privind măririle de pensii trebuie să intre în vigoare la 1 ianuarie 2019.

De asemenea, partidul le solicită parlamentarilor care au format "Alianţa Anti Dragnea" să îl susţină, potrivit unui mesaj publicat, vineri, pe Facebook, de Victor Ponta, liderul acestei formaţiuni, scrie Agerpres.

"Proiectul legii pensiilor a ajuns la Camera Deputaţilor spre dezbatere şi aprobare (la Senat a trecut deja nefiind acceptată nicio modificare)! AAD (Alianţa Anti Dragnea) s-a format ad-hoc în Camera Deputaţilor din: reprezentanţii Pro România, deputaţi PSD şi de la minorităţi care însă nu sunt de acord cu abuzurile lui Dragnea şi din deputaţii partidelor de Opoziţie! AAD poate acum să obţină un mare succes pentru toţi pensionarii în lupta cu Guvernul actual. În acest scop, deputaţii Pro România au depus un amendament esenţial: toate prevederile legii privind măririle de pensii trebuie să intre în vigoare la 1 ianuarie 2019! Dacă există bani la buget pentru măririle promise de Guvern, atunci trebuie daţi imediat - părinţii şi bunicii noştri au dreptul să primească imediat pensii mai mari care să compenseze inflaţia şi creşterile uriaşe de preţuri. Dacă nu există bani în buget în 2019, atunci cu siguranţă nu au cum să existe nici în 2021 (cum au promis după alegeri). Nu trebuie să acceptam ca părinţii şi bunicii noştri să fie minţiţi şi manipulaţi de o gaşcă de hoţi ticăloşi", a scris preşedintele Pro România, Victor Ponta, pe reţeaua de socializare.

Acesta a adăugat că Guvernul va da o ordonanţă de urgenţă prin care amână intrarea în vigoare a tuturor măririlor şi beneficiilor acordate prin legi adoptate în 2017 şi în 2018.

"Dacă vor să adopte şi legea pensiilor 'pe hârtie' doar ca să mintă oamenii şi să îi amâne intrarea în vigoare, deputaţii AAD trebuie să se opună! AAD a declanşat încă de miercuri un proces de însănătoşire a Parlamentului, prin schimbarea din funcţie a lui Dragnea şi a acoliţilor săi. Acum AAD are posibilitatea să facă ceva concret (nu doar critică şi luptă politică): să adopte la legea pensiilor acest amendament care să sprijine toţi pensionarii din România şi să demaşte minciunile îngrozitoare ale Guvernului Dragnea - Dăncilă", a menţionat acesta.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Ponta, despre schimbarea lui Dragnea din funcție: ”Va fi o bătălie de mai lungă durată”
Ponta, despre schimbarea lui Dragnea din funcție: ”Va fi o bătălie de mai lungă durată”

Deputatul Victor Ponta, lider Pro România, a declarat miercuri că Liviu Dragnea va fi schimbat probabil până în aprilie din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.