Ponta: "Antonescu va candida la Presedintie pentru ca PSD stie sa cedeze in interesul tarii"

Ultima actualizare: 17-09-2012 09:13

Congresul PNL a votat, sambata, cu unanimitate de voturi, rezolutiile privind necolaborarea cu PDL si cu Traian Basescu si desemnarea candidatilor USL pentru functia de presedinte al Romaniei - Crin Antonescu si pentru cea de premier - Victor Ponta.

 Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, in discursul sau de la inchiderea Congresului, ca partidul sau a dovedit sambata ca este format din oameni seriosi si responsabili, care stiu sa cedeze pentru interesul national.

"Vreau sa va multumesc ca ati dovedit inca o data ca suntem un partid de oameni seriosi, responsabili, care stim sa cedam atunci cand este in interesul intregii tari. Decizia de a sustine o persoana care nu este membru PSD, pe Crin Antonescu, este decizia buna pentru Romania", a spus Ponta, dupa adoptarea celor trei rezolutii de catre Congres.

De asemenea, liderul social-democrat a afirmat ca pentru el "o functie administrativa, chiar atat de inalta cum este cea de premier, este mai putin importanta decat calitatea de membru al PSD".

Ponta si-a exprimat speranta ca impreuna cu partenerii din USL va incerca sa demonstreze PSD ca a facut bine sa le acorde increderea si ca datorita USL nu se va mai ajunge din nou la "infrangeri in alegeri si divizari".

"Vreau sa fiu liderul dumneavoastra care sa va spuna cum castigam alegerile, nu de ce le-am pierdut (...) Sunt convins ca putem castiga impreuna, ca o sa fie greu la guvernare, sunt convins ca putem reconstrui Romania", a mai afirmat Ponta.

Adoptarea rezolutiei privind politica de aliante in planul administratiei locale, in Parlament si in Guvern, a fost adoptata cu unanimitate de voturi.

PNL s-a angajat sa nu colaboreze cu PDL in planul administratiei locale, in plan parlamentar si guvernamental.

PNL a votat si rezolutia privind desemnarea candidatilor USL pentru functiile de premier si presedinte al Romaniei.

Astfel, rezolutia propune ca mandatul premierului desemnat, Victor Ponta, sa puna in aplicare programul Uniunii Social Liberale, incepand cu setul de masuri de relansare economica, iar mandatul candidatului USL la Presedintie il reprezinta transformarea institutiei prezidentiale intr-un factor real de mediere.

"Constat ca s-au votat in unanimitate rezolutiile propuse", a spus la final Mircea Ionescu Quintus.

 Congresul PSD a adoptat cele trei rezolutii privind interdictia colaborarii cu PDL si Traian Basescu, desemnarea de candidati comuni ai USL pentru alegerile locale, parlamentare si prezidentiale, desemnarea lui Victor Ponta si Crin Antonescu drept candidati pentru functiile de premier si presedinte.

"Partidul Social Democrat se angajeaza sa nu colaboreze cu Traian Basescu si cu reprezentantii Partidului Democrat Liberal in planul administratiei locale, in Parlament sau in Guvern. Decizia adoptata astazi este in conformitate cu prevederile punctelor 3.1.4 (alin b); 3.1.5: 4.5.2.6; 4.5.3.5 si 8.9 din protocolul de functionare al USL", se arata in textul primei rezolutii.

Aceasta mentioneaza ca "PSD reconfirma astfel politica de aliante decisa anterior, precum si determinarea de a guverna in plan local si central alaturi de partenerii din cadrul USL, respectiv alaturi de Partidul National Liberal si de Partidul Conservator".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO