Ponta: "Justitia trebuie sa raspunda asteptarilor Comisiei Europene, dar si cetatenilor romani"

17-07-2012 12:54


Victor Ponta

Justitia din Romania trebuie sa raspunda asteptarilor Comisiei Europene (CE), dar la fel de important este sa raspunda asteptarilor cetatenilor romani, iar o continuare a monitorizarii este binevenita, a declarat, marti, premierul Victor Ponta.

 

El a raspuns astfel intrebat intr-o conferinta de presa la Chisinau, unde se afla in vizita de lucru, cum comenteaza continutul proiectului de raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) pe justitie, prezentat in presa din Bulgaria.

"Nu citesc site-urile bulgaresti, pot sa spun un singur lucru: faptul ca raportul va fi discutat maine in cadrul colegiilor comisarilor, ca am raspuns la toate intrebarile si ca justitia este una independenta in Romania, total independenta, iar batalia politica este alta. Daca cineva face confuzii intre cele doua , in niciun caz nu cred ca va fi Romania sau Comisia Europeana", a spus Ponta.

El a adaugat ca o continuare a monitorizarii atat europeana, cat si a Guvernului si Parlamentului pentru dezvoltarea in continuare a unui sistem judiciar inde
pendent si eficient este binevenita.

"Eu insa cred ca justitia din Romania trebuie sa indeplineasca si sa raspunda asteptarilor Comisiei Europene, dar la fel de important este sa raspunda asteptarilor cetatenilor romani, pentru ca justitia pana la urma se face pentru cetatenii romani si, din pacate, dupa acesti ani, increderea romanilor in justitie nu este la un nivel care sa ne multumeasca. Asta arata ca reformele in viitor trebuie sa fie indreptate spre cetateanul roman care beneficiaza, pana la urma, de acest serviciu public care este justitia", a spus Ponta.

Premierul a mai afirmat ca cu cat justitia este tinuta mai departe de bataliile politice, cu atat va fi mai bine iar cine incearca "sa le amestece" greseste.

 

Sursa: Mediafax

Tags: victor ponta, mcv,

VIDEO PROTVPLUS.RO