Ponta: Este important ca elevii sa invete bine, dar ei trebuie si sa ajunga teferi acasa

04-09-2013 16:12

Victor Ponta

Victor Ponta a declarat ca este important ca elevii sa invete bine, dar in primul rand acestia trebuie sa ajunga "teferi" acasa, precizand ca ministrul de Interne lucreaza la "o strategie" privind siguranta elevilor in incinta si in apropierea scolii.

"Domnul ministru de Interne m-a anuntat ca au lucrat la strategia de asigurare a unui cadru de siguranta, cel putin in perimetrul scolilor, pentru elevi. Cred ca este un lucru foarte important pentru elevi. Am spus-o tot timpul de cand sunt prim-ministru, ma intereseze copiii sa invete bine, dar in primul rand vreau sa se intoarca teferi de la scoala", a spus Ponta.

Primul ministru a facut declaratia in sedinta saptamanala a Guvernului, in momentul in care a convocat, pentru vineri, o videoconferinta cu toate autoritatile care au responsabilitati in sistemul de invatamant, pentru a vedea care este stadiul pregatirii deschiderii noului an scolar.

Ministerul de Interne a adoptat si la inceputul anului scolar 2012-2013 o strategie privind siguranta in scoli, care prevedea ca fiecare unitate de invatamant va avea desemnat cate un politist responsabil, iar acesta va face parte si din Comisia pentru prevenirea si combaterea violentei in mediul scolar, constituita la nivelul unitatii scolare.

In strategia de anul trecut se arata ca politistul ia contact cu directorii scolilor, cu responsabilii firmelor care asigura paza unitatilor de invatamant si realizeaza impreuna o analiza de risc privind vulnerabilitatile in ceea ce priveste siguranta copiilor in zona adiacenta unitatilor de invatamant.

Strategia pentru prevenirea si gestionarea situatiilor care privesc ordinea publica mai prevedea ca politistii si jandarmii trebuie sa fie prezenti in zona scolilor si liceelor la momentele intrarii si iesirii de la ore, sa verifice modul cum este asigurata paza interna la scolile care au astfel de sisteme si sa desfasoare actiuni preventive, inclusiv aspecte ce tin de siguranta rutiera.

Sursa: Mediafax

Tags: victor ponta,


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Stirile PRO TV
Știrile PRO TV # 19.00 – 18 Ianuarie 2021

43:16
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26