Ponta: Este important ca elevii sa invete bine, dar ei trebuie si sa ajunga teferi acasa


Ultimul update: Sambata 07 Septembrie 2013 02:17
Data publicarii: Miercuri 04 Septembrie 2013 16:12
Categorie: Stiri Politice
Victor Ponta

Victor Ponta a declarat ca este important ca elevii sa invete bine, dar in primul rand acestia trebuie sa ajunga "teferi" acasa, precizand ca ministrul de Interne lucreaza la "o strategie" privind siguranta elevilor in incinta si in apropierea scolii.

"Domnul ministru de Interne m-a anuntat ca au lucrat la strategia de asigurare a unui cadru de siguranta, cel putin in perimetrul scolilor, pentru elevi. Cred ca este un lucru foarte important pentru elevi. Am spus-o tot timpul de cand sunt prim-ministru, ma intereseze copiii sa invete bine, dar in primul rand vreau sa se intoarca teferi de la scoala", a spus Ponta.

Primul ministru a facut declaratia in sedinta saptamanala a Guvernului, in momentul in care a convocat, pentru vineri, o videoconferinta cu toate autoritatile care au responsabilitati in sistemul de invatamant, pentru a vedea care este stadiul pregatirii deschiderii noului an scolar.

Ministerul de Interne a adoptat si la inceputul anului scolar 2012-2013 o strategie privind siguranta in scoli, care prevedea ca fiecare unitate de invatamant va avea desemnat cate un politist responsabil, iar acesta va face parte si din Comisia pentru prevenirea si combaterea violentei in mediul scolar, constituita la nivelul unitatii scolare.

In strategia de anul trecut se arata ca politistul ia contact cu directorii scolilor, cu responsabilii firmelor care asigura paza unitatilor de invatamant si realizeaza impreuna o analiza de risc privind vulnerabilitatile in ceea ce priveste siguranta copiilor in zona adiacenta unitatilor de invatamant.

Strategia pentru prevenirea si gestionarea situatiilor care privesc ordinea publica mai prevedea ca politistii si jandarmii trebuie sa fie prezenti in zona scolilor si liceelor la momentele intrarii si iesirii de la ore, sa verifice modul cum este asigurata paza interna la scolile care au astfel de sisteme si sa desfasoare actiuni preventive, inclusiv aspecte ce tin de siguranta rutiera.

Sursa: Mediafax

Tags: victor ponta,

VIDEO PROTVPLUS.RO