Ponta: Decizia in privinta Ecaterinei Andronescu este luata, va fi propusa ministru al Educatiei

Ecaterina Andronescu

Victor Ponta a declarat azi ca decizia in privinta Ecaterinei Andronescu este luata, precizand ca dupa o discutie pe care o va avea cu ea si cu Liviu Pop va trimite in scris presedintelui propunerea ca aceasta sa preia portofoliul Educatiei.

"Doamna Andronescu este propunerea noastra pentru functia de ministru al Educatiei. Cele 45 de zile de interimat ale ministrului Pop expira pe 30 iunie. Din punctul meu de vedere, domnul Pop a facut o munca extraordinara intr-o perioada foarte grea, examene de bacalaureat in special. Astept de la domnia sa sa finalizeze toate procedurile, in asa fel incat cand ii preda doamnei Andronescu mandatul sa nu apara iarasi o problema de coordonare. Decizia este luata”, a spus Victor Ponta, citat de corespondentul Mediafax.

Intrebat daca Ecaterina Andronescu "nu are o problema" intrucat are un proces cu ANI, Ponta a raspuns ca aceasta a castigat procesul al Curtea de Apel.

"Acesta e motivul pentru care nu am propus-o de la inceput ministru, fiindca avea pe rol un proces cu ANI. In urma cu o saptamana cred, Curtea s-a pronuntat si a stabilit ca doamna Andronescu nu are o problema de incompatibilitate”, a spus Ponta.

Un jurnalist a afirmat ca ANI poate face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar premierul a raspuns: "Probabil ca ANI va face recurs, dar e foarte probabil ca recursul sa se judece peste un an sau doi”.

Citește și
ponta
Ponta anunta ca ii propune ca ministri pe Andronescu la Educatie si pe Hasotti la Cultura
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Intrebat daca a transmis deja Presedintiei propunerea in privinta Ecaterinei Andronescu, Ponta a raspuns negativ. "Am transmis propunerea cu domnul Hasotti si imediat ce am inca o discutie cu domnul Pop si cu doamna Andronescu, ei fiind cei care se pun de acord cu transferul atributiilor, fac in scris si propunerea cu doamna Andronescu. Daca acest lucru se intampla pana luni, cand presedintele a fixat momentul depunerii juramantului pentru domnul Hasotti, o sa fac procedurile necesare, in asa fel incat sa depuna juramantul ambii ministri”, a conchis Ponta. Surse politice declarau agentiei Mediafax ca premierul Victor Ponta a transmis Presedintiei numai propunerea de numire a lui Puiu Hasotti pentru postul de ministru al Culturii,

Liviu Pop urmand sa mai ocupe postul de ministru interimar al Educatiei, in limita celor 45 de zile legale, pentru finalizarea examenului de Bacalaureat. "Ecaterina Andronescu ramane ca propunere a premierului pentru postul de ministru al Educatiei, dar nominalizarea propriu-zisa va fi transmisa Presedintiei dupa finalizarea examenului de Bacalaureat. Premierul Ponta a considerat ca este mai inteleapta aceasta formula, deoarece Liviu Pop este cel care s-a ocupat pana la acest moment de actualul Bacalaureat. Ecaterina Andronescu a fost de acord cu aceasta solutie", declarau agentiei Mediafax surse politice.

Propunerea pentru numirea lui Puiu Hasotti la conducerea Ministerului Culturii a fost transmisa Presedintiei miercuri dupa-amiaza. Anterior, Ponta si Ecaterina Andronescu au avut o discutie la Cercul Militar National, unde ambii au fost prezenti la ceremonia de depunere a juramantului de catre Sorin Oprescu pentru al doilea mandat de primar general al Capitalei.

In prezent, interimatul la conducerea Ministerului Educatiei este asigurat de catre ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, pentru un termen maxim de 45 zile in care trebuie nominalizat un alt ministru. El a preluat Ministerul Educatiei la jumatatea lunii mai, astfel ca interimatul sau expira la finele lunii iunie.

Premierul Victor Ponta a anuntat anterior ca va trimite miercuri Presedintiei propunerile de numire a Ecaterinei Andronescu (PSD) in postul de ministru al Educatiei si a lui Puiu Hasotti (PNL) pentru functia de ministru al Culturii.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Ecaterina Andronescu - a treia oara la Ministerul Educatiei
Ecaterina Andronescu - a treia oara la Ministerul Educatiei

Fostul rector al Universitatii Politehnice din Bucuresti, profesor doctor Ecaterina Andronescu, este nominalizata pentru a treia oara ca ministru al Educatiei, dupa mandatele din 2000-2003, in Cabinetul Nastase, si 2008-2009, in Guvernul PDL-PSD.

Ponta anunta ca ii propune ca ministri pe Andronescu la Educatie si pe Hasotti la Cultura
Ponta anunta ca ii propune ca ministri pe Andronescu la Educatie si pe Hasotti la Cultura

Premierul Victor Ponta a anuntat ca va trimite miercuri Presedintiei propunerile de numire a Ecaterinei Andronescu in postul de ministru al Educatiei si a lui Puiu Hasotti pentru functia de ministru al Culturii.

In mijlocul Bacalaureatului, Ponta
In mijlocul Bacalaureatului, Ponta "are premonitii": Ecaterina Andronescu va fi ministrul Educatiei

Premierul Victor Ponta a fost intrebat, marti, de jurnalisti, daca a luat o decizie in privinta interimatului de la Ministerul Educatiei. Seful Executivului a spus ca nu s-a hotarat, dar ca are o premonitie, la fel ca Traian Basescu.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.