Orban: În ultimele luni, Avocatului Poporului s-a transformat în Dușmanul Poporului

Ultima actualizare: 13-06-2020 12:18
Premierul Orban
Inquam/ Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a criticat în termeni duri acţiunile Avocatului Poporului din ultima perioadă, despre care a spus că s-a transformat în ..”Dușmanul Poporului”.

În opinia șefului Guvernului, instituția Avocatul Poporului, condusă de Renate Weber ”se comportă mai mult ca avocatul PSD decât ca avocatul românilor”.

”În ultimele luni, instituţia Avocatului Poporului are nişte atitudini şi acţiuni care o transformă nu în Avocatul Poporului ci în Duşmanul Poporului. Vă readuc aminte numai ce a făcut adjunctul Avocatului Poporului transmiţând o adresă în care să îi oblige pe directorii de spital în care au fost trataţi pacienţii bolnavi de COVID să anunţe că sunt instituţii cercetate pentru tortură, încercând să transforme tot personalul care a luptat în prima linie pentru tratarea persoanelor infectate, care şi-a pus în pericol chiar sănătatea, viaţa lor şi a familiilor lor în torţionari. Este ruşinos ceea ce se întâmplă”, a afirmat Ludovic Orban potrivit News.ro, întrebat fiind ce părere are despre demersul Avocatului Poporului care cere ca elevii care dau examene să nu fie termoscanaţi.

Primul ministru a precizat că măsura de termoscanare este în beneficiul celor cărora li se măsoară temperatura corporală şi a reamintit faptul că elevii care nu pot participa la prima sesiune a examenelor au posibilitatea de a intra în sesiune specială, organizată tocmai pentru astfel de cazuri.

”Nu cred că Avocatul Poporului are vreun motiv să ia poziţiile publice pe care le ia, decât un motiv de natură politică. În ultima vreme, se pare că se comportă mai mult ca avocatul PSD decât ca avocatul românilor”, a mai afirmat şeful Guvernului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO