Opozitia a depus o noua motiune de cenzura. Vezi ce critica PNL si PSD

Ultima actualizare: 20-05-2012 07:30

UPDATE: Saptamana si motiunea pentru membrii cabinetului Boc. Opozitia ataca iar executivul, de aceasta data pentru Legea educatiei, asumata de premier, in Parlament. Social-democratii au anuntat ca nu vor mai trata cu niciun ales al puterii.

Titulul motiunii de cenzura este "Legea educatiei nationale - o lege anti-educatie si anti-romaneasca".

"Daca precedenta motiune de cenzura a fost o motiune strict politica, aceasta motiune, din punctul nostru de vedere, are in vedere viitorul Romaniei." a spus liberalul Eugen Nicolaescu.

Principalele critici din textul motiunii se refera la lipsa modernizarii sistemului de invatamant, lipsa unor compatibilitati cu tendintele europene, precum si aspecte legate de constitutionalitatea demersului, precum si a unora dintre articolele legii.

Textul a fost semnat de 74 de parlamentari de la PNL si 63 de la PSD.

Conform regulamentului, motiunea de cenzura se prezinta in sedinta comuna a celor doua Camere in maxim cinci zile de la data depunerii.

De asemenea, dezbaterea motiunii de cenzura are loc dupa trei zile de la data cand a fost prezentata in plenul celor doua Camere.

Schimbarile prevazute de noua Lege a educatiei

Motiunea de cenzura vine la doar doua zile dupa ce precedentul demers de acest fel nu a trecut de votul plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Pentru adoptarea unei motiuni de cenzura sunt necesare 236 de voturi, numar mai mare decat cel al parlamentarilor din formatiunile de opozitie.

De altfel, miercuri, motiunea de cenzura a opozitiei, intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", a intrunit doar 219 voturi "pentru", fata de 236 necesare pentru adoptare, iar un vot a fost anulat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO