"Oglinda-oglinjoara, cine-s cei mai bogati ministri din tara?" Ziarul Financiar le-a studiat averile


Ultimul update: Duminica 01 Aprilie 2012 19:03
Data publicarii: Vineri 24 Iunie 2011 07:38
Categorie: Stiri Politice
Elena Udrea

Jurnalistii de la Ziarul Financiar au estimat averile ministrilor pe baza unei evaluari a bunurilor si activelor detinute de ei: terenuri, cladiri, automobile, depozite bancare, bijuterii si venituri din chirii. Dintre acestea, s-au scazut datoriile lor.

In urma acestor evaluari, a reiesit faptul ca Gabriel Oprea, ministrul apararii, si Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, sunt cei mai bogati demnitari din cabinetul condus de Emil Boc.

Astfel, cei doi demnitari au averi de peste 2 milioane de euro fiecare, adica de cel putin 20 de ori mai mari decat cea a sefului lor, premierul.

La polul opus stau ministrii de la agricultura (Valeriu Tabara) si cel al afacerilor externe (Teodor Baconschi), care au bunuri si active in valoare de numai 80.000 de euro pe numele lor.

Informatiile analizate de ZF au fost extrase din declaratiile de avere aferente anului 2010 si depuse de fiecare ministru (cu exceptia lui Sebastian Lazaroiu, noul ministru al muncii, care nu si-a depus inca declaratia de avere actualizata) in luna iunie a acestui an si publicate pe site-ul Guvernului.

Vezi tot clasamentul averilor ministrilor pe Ziarul Financiar.

Sursa: zf.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO