Noua lege a ANI, dezbatuta astazi in plenul Camerei Deputatilor

28-04-2010 00:00

ANI

Proiectul de lege privind consolidarea integritatii in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, initiat de Guvern, intra in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, a anuntat secretarul Dumitru Pardau (PDL).

Dumitru Pardau a precizat ca toti deputatii vor fi informati in legatura cu acest program, iar Secretariatul General al Camerei va pune in casetele parlamentarilor proiectul.

Pardau a mai spus ca proiectul de lege va fi afisat pe site-ul Camerei Deputatilor, iar deputatii vor fi anuntati prin SMS de hotararile Biroului Permanent al Camerei pe aceasta tema.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a luat act de scrisoarea presedintelui Traian Basescu, prin care seful statului informa in legatura cu consultarile de la Cotroceni cu partidele parlamentare pe tema ANI si preciza ca este necesar ca in termen de 10 zile sa aiba loc o dezbatere a proiectului de lege privind aceasta institutie.

Proiectul de lege adoptat, luni, de Guvern pentru functionarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) prevede ca demnitarii vor completa doua declaratii de avere, denumite "de patrimoniu", dintre care una cu o componenta publica, ce va include numarul de conturi bancare si de imobile detinute, iar cealalta cu un caracter confidential, privind numele bancilor la care sunt deschise conturile si adresa casei.

Declaratia publica va prezenta in continuare valoarea conturilor bancare. Noile formulare vor fi completate incepand cu luna iunie, odata cu actualizarea declaratiilor de avere, potrivit legii.

Totul vine dupa ce Curtea Constitutionala a constatat ca anumite prevederi ale Legii privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate sunt neconstitutionale, inclusiv articolul 13 care stabileste atributiile ANI.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO