"Nimeni nu intervine in independenta justitiei"Reactia lui Ponta cand a aflat de Atanasiu,dus la DNA

16-08-2012 15:53


Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a spus, joi, la Targu Jiu, ca nu intervine nimeni in "in independenta justitiei" si nici nu va interveni, adaugand ca independenta presupune anchetarea tuturor, nu doar a celor de la USL.

Intrebat, intr-o conferinta de presa, daca stie ca Teodor Atanasiu a fost audiat, joi, la sediul DNA Cluj, Ponta a raspuns: "Nu stiu acest lucru".

El a continuat insa spunand ca nu intervine nimeni in independenta Justitiei si nici nu va interveni.

"Nu intervine nimeni in independenta justitiei si nici nu va interveni, dar independenta presupune ca ii anchetezi pe toti, nu doar pe cei de la USL, ori sunt convins ca asa vor face", a afirmat Victor Ponta.

Presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a fost audiat, joi, la sediul DNA Cluj.

La iesirea de la DNA Cluj, Atanasiu a declarat ca este cercetat ca invinuit intr-un dosar pentru ca ar fi folosit bani sau autocare ca sa duca lumea la vot si "astfel ar fi influentat nefast viitorul Romaniei si caderea lui Traian Basescu".

El a spus ca s-a intors miercuri din concediu si a gasit in cutia postala citatia pentru a se prezenta, joi, la DNA Cluj.

Intrebat daca a fost audiat ca martor in acest caz, Atanasiu a precizat ca nu este martor, ci invinuit, pe motiv ca "am folosit bani sau alte mijloace, cum ar fi autoturisme sau autocare, ca sa ducem lumea la vot si am influentat in mod nefast viitorul Romaniei si caderea lui Basescu".

De asemenea, intrebat ce alte persoane sunt cercetate in acest dosar, el a raspuns ca nu are astfel de informatii.

Intrebat daca in acest dosar sunt audiati si mai multi interlopi, Atanasiu a spus ca anchetatorii i-au aratat mai multe nume, dar pe care el nu le cunoaste.

"Mi-au spus niste nume care ar fi fost implicate. Trei nume, dintre care unul este din Alba Iulia, dar nu ii cunosc, habar nu am, nu am auzit despre ei in viata mea", a spus el.

Atanasiu a afirmat ca a dat in fata anchetatorilor o declaratie de cinci minute si a fost intrebat daca are nevoie sa fie asistat de un aparator, raspunzand ca nu are nevoie de un avocat.

Teodor Atanasiu si fiul ministrului Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, sunt vizati intr-un dosar al DNA Cluj, in legatura cu referendumul, declarau pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO