Victor Ponta s-a razgandit dupa intalnirea cu Schulz. "Vom organiza referendumul conform CCR"

11-07-2012 13:11


Victor Ponta a anuntat la Bruxelles ca referendumul va fi organizat conform deciziei anuntate de Curtea Constitutionala. Astfel, cel putin jumatate din romanii cu drept de vot trebuie sa se prezinte la urne pentru ca referendumul sa fie validat.

Sinteza declaratilor lui Victor Ponta:

"Nu cred ca este corect sa amestecam problema aderarii Romaniei la spatiul Schengen cu luptele politice care au loc in tara si care vor fi rezolvate dupa ce poporul roman isi va exprima votul"

"Sunt de parere ca inainte de a lua o decizie trebuie sa asculti ambele tabere. Doamna Merkel, de exemplu, a discutat numai cu presedintele si a refuzat sa poarte un dialog si cu Guvernul"

"Sper ca raportul Comisiei Europene va lua in calcul faptele si nu acuzatiile. Daca se va constata ca nu am respectat valorile europene, atunci suntem gata sa readucem lucrurile pe calea cea buna"

"Tin cont in mod deosebit de parerile lui Martin Schulz, deoarece a fost intotdeauna obiectiv si impartial in legatura cu ceea ce se intampla in Romania"

"Vrem sa demonstram ca Romania este o parte activa din Uniunea Europeana"

"Guvernul Romaniei va organiza referendumul de demitere a presedintelui in mod legal si obiectiv"

"Am venit aici pentru a-i asigura pe partenerii nostri din Europa ca Romania va respecta in continuare valorile europene si democratice"

Martin Schulz:

"Ma bucur ca prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca respecta decizia Curtii Constitutionale cu privire la referendumul de demitere a presedintelui"

"I-am spus lui Victor Ponta ca lucrurile care se intampla in Romania ii preocupa pe toti liderii statelor din Uniunea Europeana"

Ponta s-a intalnit cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz si urmeaza se intalneasca si cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, care l-a sunt personal saptamana trecuta pentru a-si exprima ingrijorarea fata de situatia din Romania.

Miercuri, comisarul european pentru Justitie a declarat ca sansele Romaniei de aderare la Schengen pot fi prejudiciate.

La inceputul sedintei de guvern, premierul i-a anuntat pe ministri despre deplasarea de doua zile pe care o va face miercuri si joi la Bruxelles.

Tags: victor ponta,

VIDEO PROTVPLUS.RO