Miscarea Populara a depus listele de candidati pentru alegerile europarlamentare, dar fara numele Elenei Basescu

Ultima actualizare: 28-03-2014 06:59
Miscarea Populara

Conducerea PMP a depus, luni, la BEC, lista partidului pentru alegerile europarlamentare. Pe primele locuri se afla Cristian Preda, Siegfried Muresan, Teodor Baconschi si Cristian Petrescu.

Europarlamentarul Cristian Preda, care deschide lista PMP, a precizat ca pe urmatoarele locuri se afla omul de afaceri Woetsch Gunther, fosta presedinta a Federatiei de Tenis Ruxandra Dragomir si Alexandru Lesco, care a avut de suferit la Tiraspol, fiind condamnat in lotul Ilascu.

Preda a precizat si obiectivele pe care le vor avea candidatii PMP in Parlamentul European, anume o economie europeana solida cu oportunitati de locuri de munca pentru romani, consolidarea relatiilor cu SUA si o atitudine ferma fata de Rusia, precum si sustinerea intrarii Romaniei in zona euro cel mai devreme in 2017, intr-un mod care sa fie profitabil pentru cetatenii romani.

La sediul BEC au fost prezenti presedintele PMP Eugen Tomac si deputatul Elena Udrea, aceasta aratand ca au fost stranse 307.000 de semnaturi pentru depunerea listei pentru alegerile europarlamentare, adica "mai mult decat partidele cu 20 de ani de istorie". Elena Udrea a mai spus ca PMP este "impotriva oricaror forme de nepotism".

Udrea a mai aratat ca Elena Basescu nu se gaseste pe aceste liste, desi prezenta ei putea fi oricand justificata prin ceea ce a facut la PE. "Elena Basescu nu candideaza pe listele pe PMP, nu candideaza deloc la PE, pentru ca o candidatura independenta ar fi luat din procentele PMP, dar nu putem sa nu ne uitam la celelalte partide sa vedem ca au listele intesate cu neveste, iubite, prietene, membri de familie, este o adevarata increngatura de interese de familie, de grup pe aceste liste, iar PMP prin lista pe care o propune face diferenta in clasa politica", a mai spus Elena Udrea.

Dupa depunerea listelor, conducerea PMP si candidatii pentru europarlamentare au facut fotografii in fata sediului BEC, dupa care au spus ca pleaca la o terasa din centrul vechi al Capitalei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO