Ministrul Pintea, despre demiterea șefei CNAS: ”Au fost mai multe probleme nerezolvate”


Ultimul update: Luni 03 Iunie 2019 17:04
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2019 16:14
Categorie: Stiri Politice
Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a anunțat, luni, că Adrian Cotel a fost schimbată de la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, după ce ”mai multe probleme au rămas nerezolvate”.

Declarațiile au fost transmise LIVE pe www.stirileprotv.ro și pe pagina de Facebook a Știrilor Pro TV.

”Din punctul meu de vedere, știți foarte bine, nu mă caracterizează ipocrizia. Dacă sistemul informatic are probleme atât de grave pe care nu le putem rezolva, eu cred că trebuie să știe toată lumea. Cum s-a ajuns aici? De ce avem acest sistem informatic prost funcțional? Nu putem spune că este nefuncțional, dar avem și alte provocări: implementarea dosarului electronic de sănătate. Rețetele, știi foarte bine, discutam despre un act normativ pe care l-am emis în martie 2018 și care nu este încă aplicabil. Adică pacientul să poată să-și ridice medicația de la orice farmacie din România. Adică sunt lucruri pe care trebuie să le grăbim puțin.” - a spus Pintea.

Ministrul Sănătății a precizat că schimbarea Adrianei Cotel a fost făcută la propunerea sa, iar la conducerea CNAS a fost numit temporar Răzvan Vulcănescu.

Sinteza decarațiilor:

- Domnul Răzvan Vulcănescu nu cred că are nevoie de prea multe prezentări. Îi mulțumesc că a acceptat să preia din nou aceqastă funcție, temporar.

- Avem nevoie de profesionalism în aplicarea politicilor de sănătate.

- Au fost mai multe probleme nerezolvate, astfel încât să ne calibrăm pe ceea ce trebuie să rezolvăm. Astăzi, sistem informatic a primit nota 2 de medici. Este frustrant. 

- Eu am făcut această propunere premierului. Are legătură cu eficientizarea activității și cam atât. Îi asum semnătura.

Șefa CNAS, Adriana Cotel, demisă din funcție

 

Premierul Viorica Dăncilă a decis revocarea Adrianei Cotel din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, şi membru al Consiliului de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Decizia a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va fi asigurată de Răzvan Teohari Vulcănescu, vicepreşedinte al CNAS, până la numirea conducătorului instituţiei în condiţiile legii, potrivit unei alte decizii a prim-ministrului.

De asemenea, premierul a decis eliberarea din funcţia de consilier de stat în cadrul cancelariei prim-ministrului, la cerere, a lui Darius Vâlcov.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO