Ministrul Toader, după discuția cu premierul Dăncilă: ”După lege, nu poate să ceară demisia”

Ultima actualizare: 18-04-2019 16:29
Ministrul Tudorel Toader a discutat mai mult de o ...
Ministrul Toader, după discuția cu premierul Dă...

Ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat joi, după discuția cu premierul Viorica Dăncilă, că va reflecta la propunerea șefului Guvernului de a demisiona și că, deocamdată, nu s-a decis în privința variantei prin care va pleca din această funcție.

Toader a făcut aceste declarații la sosirea la sediul Ministerului Justiției, după întâlnirea cu Dăncilă, care a durat mai bine de o oră.

Ministrul le-a spus jurnaliștilor că îi va informa în cursul zilei de astăzi ce decizie a luat și a ținut să sublinieze de mai multe ori că va decide dacă îi trimite demisia de la Ministerul Justiției sau va merge pe varianta revocării de către premier.

Doamna prim ministru, ca să dezvolt, după lege, nu poate să ceară demisia, a cere este la modul imperativ, ori demisie este o decizie personală. Dar voința dânsei am văzut-o, în sensul de a pune capăt acestui interimat cu ghilimele, adică similară unei cereri de demisie. Am asigurat-o că astăzi voi reflecta și până la sfârșitul programului îi voi da răspunsul, dacă îi trimit cu nume și prenume demisia sau rămânem pe varianta punerii în aplicare a solicitării de revocare.” - a spus ministrul Justiției.

La finalul scurtei sale declarații, Toader a mai spus o dată că, din punct de vedere juridic, Dăncilă nu poate să-i ceară demisia.

”Repet, ca să nu se înțeleagă greșit. Juridic nu poți să ceri cuiva demisia, dar voința dânsei - repet, a fost o discuție foarte relaxată - voința dânsei implicită era ca eu să îmi dau demisia. Am asigurat-o că voi reflecta și că îi voi comunica, dar rețineți, iarăși repet, nu nseamnă că închid și plec la Iași, înseamnă că mai vin o zi, două, până când președintele ia act de demisie, dacă va fi demisie sau de solicitarea de revocare dacă rămâne doar revocarea.”

Ministrul Tudorel Toader a discutat mai mult de o oră cu Dăncilă despre demisia sa

Ministrul Tudorel Toader a avut, joi, o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, cu care a discutat despre plecarea sa de la conducerea Ministerului Justiției. Discuția a durat mai mult de o oră, iar la plecare ministrul Justiției nu a făcut declarații de presă.

Întâlnirea a avut loc după ce preşedintele executiv al PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat miercuri că Eugen Nicolicea va fi propunerea Partidului Social Democrat pentru funcţia de ministru al Justiţiei în locul lui Tudorel Toader.

Dăncilă a spus că urmează să aibă o discuţie cu actualul ministru al Justiţiei şi că aşteaptă demisia din partea acestuia.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat joi dimineață că 'Guvernul îi aparţine prim-ministrului', şi nu preşedintelui României sau Parlamentului, precizând că decizia premierului Viorica Dăncilă în cazul său este decisivă şi că o va respecta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO