Mihai Razvan Ungureanu ii cere demisia lui Ponta daca acuzatiile de plagiat se dovedesc reale

23-06-2012 14:43

victor ponta

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a declarat, sambata, ca premierul Victor Ponta ar trebui sa demisioneze daca acuzatiile de plagiat in cazul sau vor "evidentiate" in urma analizei specialistilor.

El a precizat ca acuzatiile de plagiat intra in sfera de competenta a comisiilor de specialitate care exista atat la nivelul Ministerului Educatiei cat si la nivelul Universitatii care a acordat titulul respectiv.

Mihai Razvan Ungureanu a subliniat ca suspiciunile in privinta unui plagiat trebuie sa aiba si probe care sa ateste acuzatiile.
Intrebat daca crede ca Ponta ar trebui sa demisioneze, Ungureanu a raspuns: "Daca in Germania un ministru al Apararii a demisionat cand plagiatul a fost evidentiat, daca in Ugaria presedintele a demisionat cand plagiatul a fost evidentiat, dumneavostra ce credeti?"

Acuzatia de plagiat adusa premierului Victor Ponta va fi analizata de Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti si de Facultatea de Drept, care va constitui o comisie formata din experti internationali, eventuale masuri urmand sa fie luate dupa analizarea celor doua puncte de vedere.

Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care sustine ca a accesat documente prezentate de o persoana anonima indicand faptul ca mai mult de jumatate din teza sa de doctorat privind Curtea Penala Internationala ar contine texte copiate.

El a declarat, marti, ca va renunta la titlul de doctor daca se va stabili, de catre comisia de specialitate de la Ministerul Educatiei, ca a gresit trecand la sfarsitul tezei de doctorat autorii din care a citat la bibliografie, si nu in subsolul paginii.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26