Mesajul ironic al lui Tăriceanu pentru Iohannis: Da, dragi români, are dreptate!


Ultimul update: Joi 25 Aprilie 2019 19:53
Data publicarii: Joi 25 Aprilie 2019 19:35
Categorie: Stiri Politice
Călin Popescu Tăriceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a postat pe Facebook, joi seară, un mesaj plin de ironii la adresa președintelui Iohannis, după ce ce acesta a făcut o declarație publică prin care îi îndeamnă pe români să iasă la vot.

Între altele, liderul ALDE spune că Iohannis că nu e capabil să formuleze două întrebări în limba română, făcând referire la cele două întrebări anunțate pentru referendumul pe justiție.

”Sunt de acord cu dl Iohannis! Da, dragi români, dl Iohannis are dreptate! Constituția României trebuie modificată!

Trebuie modificată în asemenea fel încât un Președinte al Republicii, care noaptea visează niște întrebări fără subiect și predicat pentru un referendum inutil să nu mai poată să pună în practică, pe banii și munca românilor, orice fantezie!

Da, Constituția trebuie modificată în asemenea fel încât să existe un filtru între fanteziile unui Președinte și punerea lor în practică! Cred că este necesar ca cea mai înaltă instanță din România, Curtea Constituțională, să spună dacă întrebările acestui referendum inutil sunt constituționale, dacă ele nu încalcă drepturi și libertăți ale cetățeanului sau dacă nu au decât un scop electoral.

Întrebările dlui Iohannis ne-au băgat pe toți într-o ceață și mai adâncă! Înțelegem din ele că dl Iohannis nu are nici o problemă cu grațierea unui criminal sau violator, dar este ferm convins să țină la beci pe cel care a comis o faptă de corupție! Înțelegem, de asemenea, că dl Iohannis vrea ca oricine să poată contesta ordonanțele guvernului la Curtea Constituțională! Când s-a gândit la oricine, a avut în vedere Bundestagul, Duma sau primarul din Fierbinți?

Am crezut că acest referendum e doar unul inutil, menit să-l aducă pe dl Iohannis mai devreme în campania pentru al doilea mandat!

Acum, după ce am văzut cele 2-3 întrebări, cred că acest referendum este o rușine!

De fapt, întrebarea acestui referendum este alta: sunteți de acord ca un președinte care nu este capabil să pună corect o întrebare în limba română să poată candida la o funcție publică în statul român?”, este mesajul lui Călin Popescu Tăriceanu. 

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei a anunţat că şeful statului a semnat decretul pentru organizarea referendumului pe justiţie

Referendumul va viza interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie şi interzicerea emiterii de OUG privind infracţiunile şi pedepsele. Data referendumului este 26 mai, ziua alegerilor europarlamentare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO