Marga: Daca e vorba de plagiate, sa plonjam si in lucrarile unor fosti ministri si prim-ministri

Ultima actualizare: 11-10-2012 03:26
Andrei Marga

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, marti, ca acuzatia de plagiat privind lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta "nu are niciun fundament".

"Daca este vorba sa se gaseasca plagiate, pai sa plonjam putin in lucrarile fostilor ministri si, daca vreti, in lucrarile altor prim-ministri, sa vedeti acolo ce iese. Dar din pacate acum presa este concentrata pe o acuzatie care nu are niciun fundament", a spus Marga, care a fost rector al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj.

intrebat daca se refera la fostul premier Emil Boc, care detine un doctorat si este cadru la Facultatea de stiinte Politice si Administratie Publica a Universitatii "Babes-Bolyai", Marga a evitat sa raspunda. "M-am referit la alti prim-ministri", a spus el razand.

De asemenea, Marga a spus despre acuzatiile la adresa premierului Ponta ca "in Romania sunt oameni care se ocupa de a gasi nod in papura la altii".

"Din pacate, in Romania sunt oameni care se ocupa de a gasi nod in papura la altii. Eu cred ca si acesti oameni, indiferent ce functii detin ei, ar trebui sa se ocupe de problemele cetatenilor, pentru ca acestea sunt urgenta noastra", a argumentat ministrul de Externe.

Intrebat, ca reprezentant cu experienta al mediului academic, daca este obligatorie prin normele academice citarea surselor in subsolul paginilor unei lucrari, Marga a aratat ca in Romania lipseste o reglementare legala cu privire la acest lucru.

"Sunt reguli internationale in materie de citari, nu e niciun secret in aceasta si se pot lua, daca vreti, manuale, critici. Pe piata bucuresteana sunt astfel de manuale. Ce lipseste in Romania? In Romania lipseste, din pacate, o reglementare, un articol intr-o lege cu privire la aceste lucruri. Aceasta este problema", a mai spus Marga.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO