Ludovic Orban, la Cotroceni: Partidele care nu vor ține cont de voința oamenilor vor dispărea


Ultimul update: Joi 13 Iunie 2019 17:41
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2019 16:51
Categorie: Stiri Politice

Președintele PNL a declarat, joi, că Acordul Politic Naţional trebuie semnat de toți oamenii politici care își doresc ca România să fie respectată și că acele formațiuni care nu vor ține cont de voința oamenilor vor dispărea.

"Consider că acest pact național trebuie să fie asumat de orice formațiune politică și de orice om politic care își respectă țara, care își dorește ca România să fie o țară respectată, apreciată. Sunt convins că orice formațiune politică care nu va ține cont de voința oamenilor va dispărea, pentru că suveranitatea aparține poporului român", a spus Ludovic Orban, la Cotroceni, cu ocazia semnării Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României.

Președintele PNL a precizat că românii au câștigat o bătălie, alături de președintele Klaus Iohannis, atunci când au răspuns "da" la referendumul din 26 mai.

"Mă bucur că am ocazia să-mi pun semnătura pe un document extrem de important care poate pune bazele unei democrații autentice, care să se bazeze pe respectarea drepturilor cetățenilor, a statului de drept, a independenței justiției. Încă de la înființare, PNL a acționat cu determinare pentru ca România să devină o țară care să stea pe picior de egalitate la masa deciziilor în UE  Pentru România nu există altă cale decât o integrare și mai serioasă, care să permită românilor să aibă toate beneficiile pe care le pot obține din acest statut al României", a declarat Orban.

În ceea ce privește obiectele cuprinse în acest pact, Orban a precizat că "sunt obiective pentru care, alături de președintele Klaus Iohannis, PNL a militat de foarte mult timp". "Mai ales în ultimii 2 ani și jumătate suntem angajați cu președintele Iohannis într-o bătălie pe care am dus-o alături de foarte mulți cetățeni români, o bătălie, care prin inițiativa președintelui Iohannis, a fost câștigată de cetățenii români. Acest acord reprezintă un angajament pentru a transpune obiectivele din acest pact și voința exprimată de cetățenii români atât în cadrul referendumului și alegerilor europarlamentare. Sunt convins că orice formațiune politică care nu va ține cont de voința oamenilor va dispărea, pentru că suveranitatea aparține poporului român. Consider că acest pact național trebuie să fie asumat de orice formațiune politică și de orice om politic care își respectă țara, care își dorește ca România să fie o țară respectată, apreciată", a încheiat Orban.

La ceremonia de la Cotroceni au participat liderii partidelor care au acceptat propunerile şefului statului, respectiv Ludovic Orban, Dan Barna, Victor Ponta şi Eugen Tomac.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Viorica Dăncilă: Parlamentarii PSD care vor vota moţiunea riscă să fie excluşi din partid
Iohannis, la semnarea Acordului Politic Naţional: Românii au votat contra atacului nemernic, PSD-ist, asupra Justiției
VIDEO PROTVPLUS.RO