Liviu Pop, în plenul Senatului: Greşelile se pot corecta, erorile nu

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Luni 18 Septembrie 2017 17:56
Categorie: Politic

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat luni, în plenul Senatului, în cadrul dezbaterilor asupra moţiunii simple, că în viaţă există greşeli şi erori şi ”greşelile se pot corecta, dar erorile nu”.

Ministrul Liviu Pop recunoaşte că învăţământul românesc are mult probleme, dar susţine că el nu are nici o vină.

Este raspunsul pe care l-a dat în Senat, acolo unde s-a dezbătut şi votat o moţiune simplă împotriva lui, depusă de cei de la PNL şi USR.

Opoziţia acuză că anul școlar a început fără manuale şi fără autorizaţii de funcţionare pentru şcoli.

Cătălin Toma, senator PNL: "Cum începe anul şcolar 2017-2018? Dezastruos. Fără manuale. 177.000 de elevi din clasa a 5-a încep anul școlar fără manuale pe bănci. Ce le veţi spune copiilor din această situaţie? Că în primele luni de şcoală vor duce un ghid de 296 de pagini?”

Anul şcolar a început de mai bine de o săptămână, iar când vine vorba de problemele din educaţie, Liviu Pop dă vina pe ”greaua moştenire”.

”Mi s-au adus nenumãrate reproşuri în ultimele luni de când am preluat conducerea acestui minister, multe dintre ele de ordin personal, cum scriu, cum mă exprim. Nu voi încerca sã mã disculp. În viaţă, ca şi în politicã, existã greşeli şi existã erori. Este esenţial însã faptul cã greşelile se pot corecta, erorile nu, a declarat Liviu Pop în faţa senatorilor.

El a explicat că la cursurile facultãţii de matematicã, se vorbeşte şi despre erorile statistice care sunt de douã feluri: sistematice şi nesistematice,iar între acestea din urmã se disting erorile de tipul trei, care se referã la actul de a încerca sã rezolvi exact o problemã greşit formulatã

Când comiţi erori de tipul trei, erorile nu mai sunt individuale, ci mai grav, colective şi persistente în timp. Iatã de ce îmi asum criticile relative la greşeli. Dupã puterile mele încerc sã le corectez, dar consider cã este esenţial sã evit erorile care duc la efecte colective şi persistente în timp. De aceea vã spun cã pânã nu vom putea garanta un conţinut de calitate, nu vom pune pe masa elevilor orice şi oricând”, a explicat Liviu Pop.

Moţiunea împotriva ministrul Educaţiei a picat, însă chiar dacă trecea nu avea efecte juridice, iar Liviu Pop nu trebuia demis.

Abandonul școlar şi numărul mare de copii care renunţă la şcoală e una dintre cele mai grave probleme din educaţie.

Acest lucru l-a determinat pe un primar din judeţul Iaşi să încerce să-i aducă pe elevii de la şcoală din comună pe drumul cel bun. Merge personal din casă în casă şi încearcă să-i convingă pe părinţi, dar şi pe copii, că n-au nici un viitor fără şcoală.

Din 10 copii care au abandonat cursurile şcolii generale din comună, primarul a reuşit să-i convingă pe jumătate dintre ei să se întoarcă la şcoală.

Ne confruntăm cu abandonul şcolar în toată ţara, în special în zonele rurale. În timp ce parlamentarii dezbat moţiuni de cenzură, în ţara noastră nu există o politică coerentă de reintegrare a copiilor care au renunţat la cursuri, iar politicenii dau vina pe greaua monestire şi îi arată cu degetul pe cei care au fost la conducere înaintea lor.
 

Ministerul Educaţiei îi ameninţă cu
Ministerul Educaţiei îi ameninţă cu "organele" pe profesorii care folosesc auxiliare
VIDEO PROTVPLUS.RO
Klaus Iohannis
Iohannis, mesaj pentru UDMR: "Maghiarii, ca și românii, vor ca legea să-i apere de hoți"
Reacția PSD după ce Iohannis a anunțat că nu a aprobat bugetul: ”Minte!”
Preşedintele Iohannis a sesizat CCR cu legea bugetului de stat pe 2019
Tăriceanu, despre decizia lui Iohannis privind bugetul: Gestul președintelui este total inoportun
Iohannis: ”Voi sesiza CCR pe bugetul pe 2019, bugetul rușinii naționale. PSD guvernează pentru Dragnea”
Suciu şi Cuc au depus jurământul de învestitură. De ce a lipsit Dăncilă de la ceremonie
traian basescu
Băsescu: Socialişti şi liberali au acum toată puterea. Statul de drept este în pericol major!
Răzvan Cuc, noul ministru la Transporturi, are 6 apartamente, o casă și terenuri
Băsescu, despre situaţia de la Guvern: "Un joc în doi între Dragnea şi Iohannis"
"Dragnea va candida cu siguranţă la prezidenţiale". Anunţul făcut de un fost lider PSD
Daniel Suciu şi Răzvan Cuc, numiți de Iohannis la Dezvoltare și Transporturi
Parlamentari condamnaţi definitiv votează în continuare legi. "N-au omorât pe nimeni"