Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu sunt la cuțite. Atac extrem de dur: „Am spălat de păcate un mic monstru. Am greșit”

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu
Facebook/Codrin Ștefănescu

După mai mulți ani în care Codrin Ștefănescu l-a susținut mereu pe Liviu Dragnea, se pare că relația dintre cei doi nu ar mai fi la fel de bună.

Codrin Ștefănescu a transmis, vineri, pe o rețea socială câteva idei despre relația dintre el și Dragnea, după ce au apărut informații despre tensiunile dintre ei.

“E timpul să vă explic motivul relației mele tensionate cu Liviu Dragnea! Și să vă cer iertare, în mod public, pentru că în ultimii ani am susținut și am spălat de păcate vechi și noi, un mic monstru! Dar am sperat că acest om se va schimba radical, va ieși din siajul sistemului coldisto-securist în care s-a bălăcit cu maximă plăcere, că va renunța la minciuni, la maniera lui toxică de a-și ‘înjunghia’ politic, pe la spate, aliații, camarazii, oamenii nevinovați! M-am înșelat! Și asta o spun eu, rāspicat si clar, eu cel care i-am stat alături când era abandonat de toți. Unii au avut dreptate să o facă, recunosc si asta!”, a scris Codrin Ștefănescu, pe Facebook.

El a precizat că i-a iertat fostului președinte al PSD numeroase lucruri neplăcute pe care i le-a făcut de-a lungul anilor.

“I-am iertat lui Dragnea toate derapajele și toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor. Toate! Oricât de grave au fost! Alții nu-l iartă nici azi și în mod sigur au dreptate. Eu, totuși, am făcut-o!”, a punctat el.

Citește și
Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea
Partidul lui Dragnea îl atacă pe Ciolacu: ”Ești doar sluga unui sistem, un pion ridicol”
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Ștefănescu a explicat ce i-a iertat lui Liviu Dragnea

În continuarea mesajului, Codrin Ștefănescu a punctat toate momentele pe care i le-ar fi iertat lui Liviu Dragnea:

“1. I-am iertat lui Dragnea participarea sa activă la întrunirile șefilor sistemului toxic. I-am iertat mesele, chefurile si șprițurile cu Maior, Coldea, Kovesi și alții. La modul în care s-a gudurat pe lângă aceste personaje, la tăieri de porci cu ei, în casele lor conspirative, la cadourile în Opus One către Coldea, la poziția ghiocelului adoptată de el în fața acestor demoni. Asta, în timp ce eu, Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae, Liviu Pop, Orlando Teodorovici, Liviu Plesoianu, spărgeam ecranele televizoarelor în lupta noastră ÎMPOTRIVA acestui sistem nenorocit! În timp ce noi vorbeam de abuzuri, de protocoale secrete între Parchete si SRI, despre dosare fabricate la comandă, despre anchete și arestări dirijate tocmai din acest cerc ocult. În care el era prezent!”.

Codrin Ștefănescu: Am greșit

Ștefănescu a mai spus că Dragnea a participat inclusiv la întâlniri în care s-ar fi plănuit anchetarea sau arestarea ori hărțuirea unor persoane.

“2. I-am iertat lui Dragnea prezenta la întrunirile ale acestui grup, atunci când se luau hotărâri privind anchetarea, arestarea sau hărțuirea unor oameni. Ponta recunoaște asta public, Ponta e și cel care a publicat si pozele lui Dragnea de la aceste întâlniri! Pentru ca si el era acolo. L-am iertat si am încercat să explic public că a fost nevoit să fie prezent. Am încercat să-i spăl imaginea, să găsesc scuze sau explicații plauzibile și logice pentru asta, si am greșit. Nu trebuia să o fac!”, a mai scris el.

Mai mult, Codrin Ștefănescu susține că l-a iertat pe Dragnea chiar și când îl viza pe direct pe el cu anumite acțiuni.

“3. L-am iertat pe Dragnea când a încercat să mă mazilească pentru că știam prea multe sau pentru ca în mod direct sau indirect i-au cerut-o șefii lui din acest grup. L-am iertat când mi-a boicotat botezul copilului meu, pentru că eram dușmanul înverșunat al sistemului pe care el îl deservea, pentru că am îndrăznit să-l pun nașul copilului pe Adrian Nastase, pentru că trebuia să dispar. Botezul copilului, oameni buni, un prunc nevinovat!!! Și a făcut asta cu înverșunare, cu ură, dând ordine directe sau indirecte privind sabotarea de către vechii colegi din PSD a acestui eveniment unic în viața mea. Lucru pe care mi l-au recunoscut clar foștii lui tovarăși de vânătoare, adică puciștii lui din trecut! Azi, copilul meu ii spune ‘unchiul’ Liviu’, iar el incā nu si-a cerut iertare nici lui și nici mie pentru asta. Se uită, sau mă rog, se uita, în ochii lui Răducu, cu aceeași seninătate și nepăsare. Eu l-am iertat și pentru asta!”, se mai arată în mesajul politicianului, care a precizat că mai are multe de povestit.

Codrin Ștefănescu: Dragnea a fost executat de ai lui

Ștefănescu a mai scris că a Liviu Dragnea a ajuns la închisoare fiind “executat tot de ai lui”.

“Doi ani i-am stat alāturi cât a fost închis. Executat tot de ai lui, ca să știți exact! Doi ani în care l-am dat exemplu pozitiv, am găsit explicații publice la TV pentru cele de mai sus, am “aruncat” pe el toate cele bune si am omis să răspund la cele rele. Doi ani în care am luat sute de mii de înjurături pentru el, doi ani in care am fost amenințat, presat, îndosariat! Și n-am dat înapoi! Pentru că de acolo, din închisoare, unde mergeam regulat să-l vizitez, mi-a garantat/jurat/ asigurat că se va schimba. Și că a luat o mare țeapă de la tovarășii lui din sistemul coldist. M-a mințit!”, a continuat el.

Mesaj pentru cei care îl critică

Politicianul a transmis un mesaj și pentru cei care îl critică pentru ruptura de Liviu Dragnea.

“Iar voi, cei care mă criticati ca mă dezic de Dragnea, nu ați fost cu mine nici în luptele cu acest sistem toxic, nici la închisoare la el și nici vânați ca mine de acești ticăloși. Eu am publicat adresa lui de la penitenciar, nu voi! Eu m-am bătut în spațiul public cu toți hastagii, sorosiștii și marxiști, nu voi! Voi doar credeți că poza voastră langa Dragnea o să vă facă brusc consilier, primari sau parlamentari. Și pentru asta renuntati la tot: prietenii, camarazi, patriotism, adevăr, dreptate! Doar în interesul vostru meschin de-a ocupa o funcție vremelnică undeva! Că lumea e proastă și va vota! Vă înșelați! Oamenii stiu adevarul, dar i-au mai dat o șansa pentru că un om ca mine a ținut steagul sus, torța sus, și a garantat că a devenit un om bun. Nu voi!”, a transmis el.

"APP nu va susține la prezidențiale un ‘iepuraș’ al vostru gen Dragnea"

Cât despre formațiunea sa politică, Codrin Ștefănescu a susținut că nu l-ar susține pe Dragnea.

“Iar voi, cei din gruparea coldist-securistă, cei care mă înjurați la ordin de sus, vă spun următoarele: APP nu e partidul voastru! APP înseamnă românism, nu securism! APP înseamnă toți acei români abuzați, hārtuiti, vânați, anchetați si distruși tocmai de sistemul vostru! APP e vocea tuturor românilor batjocoriți și călcați in picioare chiar și azi! APP nu va susține la prezidențiale un ‘iepuraș’ al vostru gen Dragnea, pentru ca voi să faceți loc în turul 2 cui ați stabilit exact! Eu am vrut ca APP să susțină un român independent, civil, hotărât și curajos, neșantajabil și în primul rând de caracter. I-am dat această șansă lui Dragnea, dar în condițiile de mai sus!”, a mai scris el.

Întrebări pentru Liviu Dragnea

La finalul mesajului de pe Facebook, Codrin Ștefănescu a transmis câteva întrebări pentru Liviu Dragnea.

“În cele 11 luni de când eu am înființat APP, în cele 11 luni de când nu te implici deloc, stai numai prin vacanțe, ba cu probleme sau nu răspunzi la nici un telefon, de câte ori te-ai întâlnit cu vechii tăi tovarăși din grupul coldist-securist, inclusiv cu șeful de grup? Unde, de ce, ce ați discutat? Te-ai văzut tot în secret și cu persoane din grupul Predoiu - fost Adj al SIE? De ce, care a fost subiectul? Este adevărat, așa cum se aude chiar și în zona media, că te au la mână ăștia? Că acționezi la ordin, timorat și supus?”, a încheiat Codrin Ștefănescu.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Pe banii statului: Aeronava privată cu care Liviu Dragnea și Irina au plecat în Maldive, decontată din subvenția de la stat
Pe banii statului: Aeronava privată cu care Liviu Dragnea și Irina au plecat în Maldive, decontată din subvenția de la stat

Dosarul cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de fostul trezorier PSD Mircea Drăghici cu procurorii DNA scoate la iveală mai multe cheltuieli făcute în scop personal decontate din subvenția primită de PSD de la stat.  

Partidul lui Dragnea îl atacă pe Ciolacu: ”Ești doar sluga unui sistem, un pion ridicol”
Partidul lui Dragnea îl atacă pe Ciolacu: ”Ești doar sluga unui sistem, un pion ridicol”

Partidul patronat din umbră de Liviu Dragnea, Alianța Pentru Patrie, l-a atacat verbal, miercuri, pe președintele PSD Marcel Ciolacu.   

Irina Tănase s-a prezentat la DNA. Fosta logodnică a lui Liviu Dragnea este martor într-un dosar
Irina Tănase s-a prezentat la DNA. Fosta logodnică a lui Liviu Dragnea este martor într-un dosar

Irina Tănase s-a prezentat vineri la DNA, după ce ar fi fost citată telefonic de către procurori într-un dosar care l-ar viza și pe fostul său logodnic, Liviu Dragnea. 

Cum s-a despărțit Liviu Dragnea de Irina Tănase. „A fost cel mai dureros moment de până acum”
Cum s-a despărțit Liviu Dragnea de Irina Tănase. „A fost cel mai dureros moment de până acum”

Irina Tănase a vorbit despre despărțirea de Liviu Dragnea și i-a transmis un mesaj fostului lider PSD. Tânăra a povestit cum s-a produs ruptura dintre ei.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.