Liviu Dragnea: "Nu stiu ce a avut in minte ministrul Educatiei, cand a vorbit de locuri pentru imigranti"

Ultima actualizare: 12-09-2015 07:15
Liviu Dragnea FOTO AGERPRES

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri ca nu stie "ce a avut in minte" ministrul Educatiei cand a vorbit despre locuri de cazare ce ar putea fi oferite refugiatilor sirieni.

El a precizat ca, atat Sorin Cimpeanu, cat si ceilalti ministri ar trebui sa fie ponderati in afirmatii. "Eu nu stiu ce a avut in minte domnul ministru al Educatiei, dar eu cred ca ar trebui sa fie mai ponderat si el si toti ministrii si aceasta actiune trebuie sa fie sub o coordonare unitara", a declarat Dragnea intr-un interviu la Europa FM, conform Agerpres.

Liderul PSD a mentionat ca nu a vorbit cu ministrul Educatiei, nici inainte si nici dupa sustinerea declaratiei.

"Eu am fost surprins ca a iesit cu aceasta declaratie, pentru ca in situatii de genul acesta CSAT stabileste o strategie foarte bine pusa la punct cu toate institutiile reprezentate in CSAT si, in mod firesc, Ministerul de Interne, care are toata capacitatea si logistica necesara pentru a gestiona acest fenomen, trebuie sa conduca in mod ferm si unitar aceasta actiune", a aratat Dragnea.

El a mai spus ca nu stie daca sau cu cine s-a consultat ministrul Educatiei cand a facut respectivele declaratii, insa nu cenzureaza activitatea ministrilor din Guvern.

"Universitatea Politehnica din Bucuresti si Universitatea Bucuresti au disponibilitatea de a oferi cazare si masa pentru 230 de refugiati: Universitatea Politehnica din Bucuresti - 150 de locuri cazare si masa si Universitatea din Bucuresti - 80 de locuri pentru refugiati cazare si masa", a afirmat marti ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Potrivit acestuia, alte universitati din tara s-au aratat deschise in a oferi consiliere psihologica, sociala si religioasa pentru refugiati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO