LIVE, ORA 18.00, investirea Ecaterinei Andronescu. Basescu ii cere sa declare ca nu a plagiat

Ecaterina Andronescu si Traian Basescu

www.stirileprotv.ro va transmite LIVE de la ora 18.00, de la Palatul Cotroceni, ceremonia de investire in functia de ministru al Educatiei a Ecaterinei Andronescu.

Intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale se arata ca presedintele Traian Basescu apreciaza ca ar fi "potrivit" ca ministrul desemnat al Educatiei Ecaterina Andronescu sa depuna la cabinetul premierului o declaratie pe propria raspundere ca in teza sa de doctorat nu a plagiat si sa se asigure ca nu se afla in stare de incompatibilitate.

"Cu ocazia transmiterii coordonatelor privind ceremonia de investire, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, i-a transmis prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, ca ar considera potrivit, ca, inainte de ceremonie, doamna Ecaterina Andronescu sa depuna, la Cabinetul Prim-Ministrului, o declaratie pe proprie raspundere prin care sa asigure ca nu este implicata in actiuni de plagiat in propria lucrare de doctorat si in lucrarile stiintifice si in doctoratele pe care le-a coordonat.

De asemenea, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a mai transmis, in scrisoare, ca ar fi util ca doamna Ecaterina Andronescu sa asigure ca nu se afla in stare de incompatibilitate, conform normelor legale in vigoare", mai precizeaza Administratia prezidentiala.

Si la desemnarea noului ministru al Culturii, Puiu Hasotti, presedintele Traian Basescu i-a cerut premierului Ponta ca Hasotti sa declare pe propria raspundere ca nu a plagiat la teza de doctorat sau la alte lucrari stiintifice.

Citește și
Ecaterina Andronescu
Ponta: Decizia in privinta Ecaterinei Andronescu este luata, va fi propusa ministru al Educatiei
„Decizia a fost deja luată”. Care e planul lui Putin de a ataca NATO, potrivit oficialilor militari și experți europeni din domeniul apărării

Hasotti a raspuns ca va da aceasta declaratie "cu zambetul pe buze" si a si depus-o imediat la Guvern, insa apoi liderii USL Antonescu si Ponta au criticat vehement cererea lui Basescu, amenintand cu suspendarea daca seful statului nu il investeste in functia de ministru pe senatorul liberal.

La ceremonia de depunere a juramantului, care a avut loc in urma cu o saptamana, presedintele Basescu i-a multumit lui Puiu Hasotti pentru ca "a luat in serios o solicitare legitima", referindu-se la cererea privind declaratia pe propria raspundere despre faptul ca nu a plagiat.

La formarea Cabinetului Ponta, numele Ecaterinei Andronescu, vicepresedinte PSD a fost vehiculat pentru portofoliul Educatiei, insa aceasta nu a fost nominalizata, ea avand un proces cu ANI care o acuza de conflict de interese.

Insa, in 15 mai, Ecaterina Andronescu a castigat la Curtea de Apel Bucuresti procesul cu Agentia Nationala de Integritate privind conflictul de interese, instanta dispunand anularea deciziei ANI potrivit careia Andronescu a fost in timpul mandatului de ministru al Educatiei, in anul 2009, si manager in cadrul unui proiect POSDRU.

Agentia Nationala de Integritate a declarat recurs la decizia Curtii de Apel Bucuresti, care se va judeca la instanta suprema.

Cine este Ecatrina Andronescu

Ecaterina Andronescu a absolvit in anul 1972 specializarea stiinta si Ingineria Materialelor Oxidice, Facultatea de Chimie Industriala, Universitatea Politehnica Bucuresti. In 1982 a devenit doctor in stiinta si Ingineria Materialelor Oxidice, in 1994-1995 a facut specializari la Universitatea "Claude Bernard", Lyon - Franta, iar in 1995 -1997 la University of London, Darlinghton Anglia, apoi in 1998 - specializare la University of Sevilla Spania.

In perioada 1972 - 1983 a fost asistent universitar la UPB, apoi 1983 - 1990 sef lucrari (lector), 1990 - 1994 - conferentiar, iar din 1994 pana in prezent, profesor universitar, la aceeasi institutie de invatamant superior din Capitala.

Ecaterina Andronescu a fost, in perioada 1989-1992, prodecan la Facultatea de Chimie Industriala, apoi intre 1992-2004 decanul institutiei. Din 2004 si pana in 2008 a fost rectorul Universitatii Politehnice Bucuresti si presedintele Consiliului National al Rectorilor.

Articol recomandat de sport.ro
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Caz de Dosarele X. Superba italiancă a dispărut și nimeni nu mai știe de ea
Citește și...
Concluzia CNATDCU:
Concluzia CNATDCU: "Victor Ponta a plagiat". Ecaterina Andronescu va trebui sa rezolve problema

Consiliul de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare s-a intrunit vineri dimineata pentru a analiza lucrarea din 2003 a prim-ministrului. Asta desi, joi seara, seful interimar de la Educatie, Liviu Pop, a desfiintat comisia.

Ponta: Decizia in privinta Ecaterinei Andronescu este luata, va fi propusa ministru al Educatiei
Ponta: Decizia in privinta Ecaterinei Andronescu este luata, va fi propusa ministru al Educatiei

Victor Ponta a declarat azi ca decizia in privinta Ecaterinei Andronescu este luata, precizand ca dupa o discutie pe care o va avea cu ea si cu Liviu Pop va trimite in scris presedintelui propunerea ca aceasta sa preia portofoliul Educatiei.

In mijlocul Bacalaureatului, Ponta
In mijlocul Bacalaureatului, Ponta "are premonitii": Ecaterina Andronescu va fi ministrul Educatiei

Premierul Victor Ponta a fost intrebat, marti, de jurnalisti, daca a luat o decizie in privinta interimatului de la Ministerul Educatiei. Seful Executivului a spus ca nu s-a hotarat, dar ca are o premonitie, la fel ca Traian Basescu.

Recomandări
EU YES LA VOT. Cum a ajuns un spital din Buzău, propus spre desființare, etalon în tratamentul pacienţilor cu boli cronice
EU YES LA VOT. Cum a ajuns un spital din Buzău, propus spre desființare, etalon în tratamentul pacienţilor cu boli cronice

În România există un deficit uriaș privind serviciile de recuperare. Astfel de unități sunt închise din cauza incompetenței autorităților, iar în unele județe nu există.

A început, oficial, campania electorală. Politicienii au voie să se promoveze doar prin afișe și pliante
A început, oficial, campania electorală. Politicienii au voie să se promoveze doar prin afișe și pliante

De vineri, timp de 30 de zile politicienii sunt în campanie electorală. Autoritatea care supraveghează desfășurarea alegerilor le-a interzis să mai organizeze spectacole, bâlciuri, focuri de artificii ori să le ofere alegătorilor orice fel de cadouri.

Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete. Au fost cumpărate de la americani
Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete. Au fost cumpărate de la americani

Avioanele de luptă F16 ale României vor fi înarmate cu cele mai avansate tipuri de rachete cumparate de la americani.