Klaus Iohannis convoacă Consiliul Suprem de Apărare a Ţării: ”Situația este îngrijorătoare”

Dată publicare: 22-04-2021 13:17
Dată actualizare: 22-04-2021 19:43


Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că săptămâna viitoare va fi convocată o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru a discuta despre situaţia ”îngrijorătoare” provocată de conflictele diplomatice ale Rusiei cu Cehia și Ucraina.

”Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniță de est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucruri. Deci să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte importante pe această zonă. Am avut mai multe discuții cu ministrul Apărării și cu alți conducători de servicii specializate. Cunoaștem foarte bine situația din teren. Tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați.” - a spus șeful statului.

În aceste condiții, va fi convocată o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru a discuta despre situaţia din zona Mării Negre.

"Voi convoca pe săptămâna viitoare o şedinţă a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră şi acumulării de trupe pe graniţa de est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, dar vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază", a declarat joi şeful statului.

Rusia amenință Occidentul

 

În timp ce lumea înteagă stă cu ochii pe trupele rusești, masate la granița cu Ucraina, președintele Vladimir Putin nu a pomenit nimic despre asta în discursul său despre starea națiunii.

În schimb, liderul Rusiei a amenințat Occidentul, să nu depășească "liniile roșii" cu Rusia.

În acest timp, când tensiunea este în creștere, președintele Ucrainei l-a invitat pe Putin pentru convorbiri la Donbas, adică tocmai în zona de conflict cu separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei.

Imagini din satelit au aratat sute de blindate și alte vehicule militare ale Rusiei, staționate la multiple baze de la granița cu Ucraina. De asemenea, au fost observate poligoane de trageri, unele fiind chiar pe câmp. La fel, și zeci de avioane de luptă.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO