Iohannis, înțepături la adresa lui Isărescu: ”Probabil acolo sunt mai mulţi tei în parc”

Ultima actualizare: 12-05-2022 14:31
Iohannis si Isarescu
Agerpres

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști, joi, cum comentează sfatul dat de guvernatorul BNR Mugur Isărescu, care le-a spus românilor să mai bea şi câte un ceai de tei, în contextul isteriei cauzate de creşterea inflaţiei.

 

”Da, mă rog, probabil acolo sunt mai mulţi tei în parc şi se bea mai mult”, a răspuns Iohannis, după vizita efectuată la Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti.

Eu cred că este o încercare grea prin care trecem şi de aceea am făcut remarcile pe care le-am făcut. Eu cred că toată lumea va resimţi. Gândiţi-vă că plătim mai mult pentru benzină, pentru motorină, pentru alimente, şi este evident că trebuie să fim un pic mai atenţi cu ce cheltuim, cât cheltuim şi cum cheltuim. Guvernul lucrează la scheme de compensare. Se discută şi despre anumite compensări la pensii, la salarii, ş.a.m.d. Însă, trebuie să fim conştienţi de faptul că acest război va crea în continuare crize. În perioade de criză este bine să judeci de două ori ce faci, cum faci şi cum cheltui banii”, a mai spus şeful statului.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că agitaţia este caracteristică perioadelor de criză, dar consideră că autorităţile trebuie să transmită mai calm.

"Am înţeles şi eu mesajul, mai bem câte un ceai de tei. Eu l-am băut cu Eugen Rădulescu. E un sfat bun pentru că şi acest canal psiho-social al anticipaţiilor, discuţiile care nu se mai termină cu inflaţia şi exagerările sunt specifice, dar nu fac bine", a declarat el, potrivit News.ro.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO