Florin Iordache, contrazis de vicepreședintele ALDE: ”Această abordare e greșită”

25-10-2018 15:36

Florin Iordache

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea consideră că Parlamentul trebuie să fie locul unde se dezbat legile.

Gerea apreciază ca fiind greşită abordarea deputatului PSD Florin Iordache, potrivit căruia Ministerul Justiţiei trebuia să fie "mai proactiv" în cazul legislaţiei din domeniul Justiţiei.

Opinia lui Florin Iordache a fost exprimată într-o emisiune televizată miercuri seară.

"Din punctul meu de vedere şi al colegilor din ALDE, această abordare este greşită, deoarece rolul Parlamentului este tocmai acela de a dezbate şi adopta legile care guvernează România", a afirmat Gerea, potrivit unui comunicat al ALDE transmis, joi, AGERPRES.

El a amintit că Ministerul Justiţiei a trimis Parlamentului propunerile de modificare a Codurilor penale, însă Parlamentul a fost cel care a decis modul în care sunt modificate şi a subliniat că "propunerile ministerului nu au fost declarate neconstituţionale".

"În acelaşi timp, tocmai dezbaterea şi adoptarea legilor în Parlament a fost şi unul dintre argumentele care au cântărit în dialogul cu oficialii europeni. Faptul că nu s-a mers pe varianta adoptării acestor modificări prin ordonanţă de urgenţă, pe repede înainte, ci în urma unei dezbateri amănunţite în Parlament, a contat foarte mult în punctul de vedere susţinut de România în faţa instituţiilor europene. Consider că acţiunile împotriva abuzurilor, împotriva protocoalelor şi pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor trebuie realizate cu echilibru, atenţie şi inteligenţă, nu în logica forţei şi conflictului. Toate victoriile pe care le-am obţinut până acum împotriva statului paralel, a abuzurilor au fost acţionând echilibrat, iar toate înfrângerile au rezultat în urma unor acţiuni pripite", a adăugat Gerea.

Social-democratul Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat miercuri seară că şi ministrul Tudorel Toader va fi evaluat "exact" cum a fost evaluat procurorul general, Augustin Lazăr, reproşându-i acestuia că ministrul trebuia să fie mai proactiv în privinţa legislaţiei în domeniul justiţiei.

"Exact ca la domnul Lazăr, fără îndoială şi domnul Toader va fi evaluat. Cine îl evaluează pe domnul Toader? Doamna prim-ministru. Eu aştept opinia doamnei prim-ministru. M-am întâlnit astăzi cu dumneaei şi erau alte chestiuni în Biroul permanent. Aştept opinia dumneaei, probabil că luni sau marţi, cred că săptămâna viitoare. A făcut şi foarte multe lucruri bune domnul Toader, a făcut şi lucruri mai puţin bune, cum ar fi, spre exemplu, legislaţia, care cred eu că trebuia asumată întâi de minister şi apoi - nu de Parlament. Dacă ne uităm la cea mai importantă legislaţie din ultima perioadă, cea care vizează legile justiţiei, cele trei, sau Codurile, cred că aici Ministerul Justiţiei trebuia să fie mai proactiv", a afirmat Florin Iordache, preşedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei, la Realitatea TV.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26