Firea o susţine pe Dăncilă ca preşedinte executiv al PSD. Ce a primit în schimb

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 07 Martie 2018 20:43
Categorie: Politic
Gabriela Firea si Viorica Dancila

Continuă manevrele în interiorul PSD înaintea Congresului de sâmbătă al partidului. După un aparent conflict Firea-Dragnea, primarul Capitalei a trecut de partea liderului social-democrat.

Organizaţia PSD Bucureşti-Ilfov a decis, miercuri, să susţină, la Congresul PSD din 10 martie candidatura Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii, precum şi pe cea a lui Marian Neacşu la funcţia de secretar general al Partidului Social Democrat, potrivit unui comunicat transmis presei. Şi asta cu toate că numeroşi social-democraţi s-au opus în ultimele zile modului în care Liviu Dragnea a propus să fie schimbată conducerea partidului iar luni, Gabriela Firea aproape că l-a atacat deschis pe liderul PSD.

În schimb, primarul Capitalei ar fi obţinut ca Robert Negoiţă, edilul de la 3, să candideze la postul de vicepreşedinte PSD pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, şi nu Daniel Florea de la sectorul 5, numele anunţat iniţial şi preferat de Liviu Dragnea.

Organizaţia Bucureşti-Ilfov este prima care îşi anunţă deschis susţinerea pentru ca Dăncilă să ocupe funcţia de preşedinte executiv, după ce actualul titular  Nicolae Bădălău, a căzut în dizgraţia preşedintelui partidului. Ar mai exista, însă, un pretendent: Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în timpul tragediei din clubul Colectiv.

"Organizaţia regională PSD Bucureşti-Ilfov a votat în această seară, în cadrul Biroului Permanent comun al organizaţiei, o serie de rezoluţii în vederea Congresului extraordinar al PSD din 10 martie. Astfel, Regiunea Bucureşti-Ilfov a votat pentru: mandat de susţinere şi încredere pentru preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Biroul Permanent al organizaţiei regionale PSD Bucureşti-Ilfov îşi exprimă convingerea că numai prin menţinerea unităţii, continuităţii, echilibrului şi coerenţei în deciziile şi acţiunile sale politice, PSD va reuşi să îşi îndeplinească obiectivul major: asigurarea climatului politic pentru îndeplinirea integrală a programului de guvernare". 

De asemenea, filiala PSD Bucureşti-Ilfov a decis susţinerea continuării programului de guvernare al PSD, susţinerea premierului Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii, a lui Marian Neacşu - ca secretar general al PSD, precum şi a candidaturilor Gabrielei Firea şi a lui Robert Negoiţă pentru funcţiile de vicepreşedinţi regionali Bucureşti-Ilfov.

"Principală preocupare a Partidului Social Democrat trebuie să o reprezinte românii şi rezolvarea problemelor lor. Cetăţenii acestei ţări sunt cei care merită întregul nostru efort, al politicienilor social-democraţi. Susţin fără rezerve continuarea măsurilor de reformă înscrise în programul de guvernare, pentru că doar aşa putem demonstra că alegerile au fost câştigate cu un program complet şi coerent, care a fost pus în practică şi care astfel a adus bunăstarea românilor pe termen lung. Personal, o susţin pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv, pentru a da coerenţă şi stabilitate actului de guvernare şi pentru o colaborare eficientă între Guvern şi partid. Doamna Dăncilă are calităţi reale de lider: este diplomată, empatică, ştie să organizeze echipe de lucru şi să aducă eficienţă şi rigoare, atât în decizia politică, precum şi în cea guvernamentală", a declarat vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, preşedintele Organizaţiei PSD Ilfov şi preşedinte interimar PSD Bucureşti, potrivit aceluiaşi comunicat.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Gabriela Firea si Viorica Dancila Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Cor al nemulțumiților în PSD. Dragnea vrea să o pună pe Dăncilă numărul 2 în partid
Cor al nemulțumiților în PSD. Dragnea vrea să o pună pe Dăncilă numărul 2 în partid
Scandal în PSD, înainte de congres. Rădulescu contestă hotărârea privind candidaturile
Scandal în PSD, înainte de congres. Rădulescu contestă hotărârea privind candidaturile
Nicolae Bănicioiu vrea să ajungă numărul 2 în PSD
Nicolae Bănicioiu vrea să ajungă numărul 2 în PSD
VIDEO PROTVPLUS.RO
Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă
Anunțul lui Klaus Iohannis cu privire la referendum, ”pentru a da românilor votul înapoi”
Iohannis, despre PSD: ”Modifică legile justiţiei pentru a-şi apăra propriii corupţi”
Un europarlamentar PSD a anunțat că nu mai candidează la alegerile europene
Ponta spune că va vota la referendumul pe justiţie. "Dragnea va pierde cu siguranţă"
Camera Deputaților face achiziții de sute de mii de lei
Ponta: Dacă reuşeşte PSD să scape de Dragnea şi toată gaşca, e natural să colaborăm
PNL, Ludovic Oban
PNL îi cere lui Tudorel Toader să renunțe la restricționarea accesului presei în Ministerul Justiției
Băsescu, reacție după retragerea acreditărilor: ”Tudorel a luat-o razna! Revino-ţi, omule!”
Viorica Dăncilă, vizită în SUA. Conferința la care va participa
Iohannis: Avem o şansă reală să obţinem o ieşire ordonată a Marii Britanii. Drepturile românilor, asigurate
Ce surprize ar putea aduce alegerile europarlamentare. Partidele care riscă să piardă
Călin Popescu Tăriceanu: ”UK, te rog, amână Brexit-ul definitiv”