Firea o susţine pe Dăncilă ca preşedinte executiv al PSD. Ce a primit în schimb

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 07 Martie 2018 20:43
Categorie: Politic
Gabriela Firea si Viorica Dancila

Continuă manevrele în interiorul PSD înaintea Congresului de sâmbătă al partidului. După un aparent conflict Firea-Dragnea, primarul Capitalei a trecut de partea liderului social-democrat.

Organizaţia PSD Bucureşti-Ilfov a decis, miercuri, să susţină, la Congresul PSD din 10 martie candidatura Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii, precum şi pe cea a lui Marian Neacşu la funcţia de secretar general al Partidului Social Democrat, potrivit unui comunicat transmis presei. Şi asta cu toate că numeroşi social-democraţi s-au opus în ultimele zile modului în care Liviu Dragnea a propus să fie schimbată conducerea partidului iar luni, Gabriela Firea aproape că l-a atacat deschis pe liderul PSD.

În schimb, primarul Capitalei ar fi obţinut ca Robert Negoiţă, edilul de la 3, să candideze la postul de vicepreşedinte PSD pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, şi nu Daniel Florea de la sectorul 5, numele anunţat iniţial şi preferat de Liviu Dragnea.

Organizaţia Bucureşti-Ilfov este prima care îşi anunţă deschis susţinerea pentru ca Dăncilă să ocupe funcţia de preşedinte executiv, după ce actualul titular  Nicolae Bădălău, a căzut în dizgraţia preşedintelui partidului. Ar mai exista, însă, un pretendent: Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în timpul tragediei din clubul Colectiv.

"Organizaţia regională PSD Bucureşti-Ilfov a votat în această seară, în cadrul Biroului Permanent comun al organizaţiei, o serie de rezoluţii în vederea Congresului extraordinar al PSD din 10 martie. Astfel, Regiunea Bucureşti-Ilfov a votat pentru: mandat de susţinere şi încredere pentru preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Biroul Permanent al organizaţiei regionale PSD Bucureşti-Ilfov îşi exprimă convingerea că numai prin menţinerea unităţii, continuităţii, echilibrului şi coerenţei în deciziile şi acţiunile sale politice, PSD va reuşi să îşi îndeplinească obiectivul major: asigurarea climatului politic pentru îndeplinirea integrală a programului de guvernare". 

De asemenea, filiala PSD Bucureşti-Ilfov a decis susţinerea continuării programului de guvernare al PSD, susţinerea premierului Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii, a lui Marian Neacşu - ca secretar general al PSD, precum şi a candidaturilor Gabrielei Firea şi a lui Robert Negoiţă pentru funcţiile de vicepreşedinţi regionali Bucureşti-Ilfov.

"Principală preocupare a Partidului Social Democrat trebuie să o reprezinte românii şi rezolvarea problemelor lor. Cetăţenii acestei ţări sunt cei care merită întregul nostru efort, al politicienilor social-democraţi. Susţin fără rezerve continuarea măsurilor de reformă înscrise în programul de guvernare, pentru că doar aşa putem demonstra că alegerile au fost câştigate cu un program complet şi coerent, care a fost pus în practică şi care astfel a adus bunăstarea românilor pe termen lung. Personal, o susţin pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv, pentru a da coerenţă şi stabilitate actului de guvernare şi pentru o colaborare eficientă între Guvern şi partid. Doamna Dăncilă are calităţi reale de lider: este diplomată, empatică, ştie să organizeze echipe de lucru şi să aducă eficienţă şi rigoare, atât în decizia politică, precum şi în cea guvernamentală", a declarat vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, preşedintele Organizaţiei PSD Ilfov şi preşedinte interimar PSD Bucureşti, potrivit aceluiaşi comunicat.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Gabriela Firea si Viorica Dancila Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Cor al nemulțumiților în PSD. Dragnea vrea să o pună pe Dăncilă numărul 2 în partid
Cor al nemulțumiților în PSD. Dragnea vrea să o pună pe Dăncilă numărul 2 în partid
Scandal în PSD, înainte de congres. Rădulescu contestă hotărârea privind candidaturile
Scandal în PSD, înainte de congres. Rădulescu contestă hotărârea privind candidaturile
Nicolae Bănicioiu vrea să ajungă numărul 2 în PSD
Nicolae Bănicioiu vrea să ajungă numărul 2 în PSD
VIDEO PROTVPLUS.RO
dancila, iohannis
Iohannis îi cere lui Dăncilă să includă subiectul BREXIT în viitoarea ședintă de Guvern
Cioloș a anunțat planul prin care noul partid PLUS va încerca să blocheze OUG pe amnistie
Băsescu: România va prelua preşedinţia UE cu doi oameni cheie, acuzaţi de înaltă trădare
Iohannis, mesaje despre o OUG de amnistie și grațiere și referendum privind Justiția
Iohannis: Vom arăta că putem să exercităm o preşedinţie bună a Consiliului UE
Iohannis, despre acuzația de înaltă trădare a lui Dragnea: ”O fantezie a pesediștilor”
Ion Iliescu
Ion Iliescu acuză ”Le Figaro” de fake news. Articolul apărut în publicația franceză
După ce l-a acuzat pe Iohannis pe antisemitism, Ilan Laufer a devenit consilierul lui Dăncilă
Ce șanse are PSD cu plângerea pentru trădare împotriva lui Iohannis: ”Să fim serioși!”
Lovitură pentru Ponta. 2 deputați din Pro România s-au răzgândit și s-au întors la PSD
Cătălin Rădulescu, PSD: ”Faptele de corupţie să fie în ordonanţa de graţiere şi amnistie"
Cătălin Rădulescu, despre Klaus Iohannis: ”Minciuna este socotită tot la înaltă trădare”