Firea o susţine pe Dăncilă ca preşedinte executiv al PSD. Ce a primit în schimb

Gabriela Firea si Viorica Dancila
Agerpres

Continuă manevrele în interiorul PSD înaintea Congresului de sâmbătă al partidului. După un aparent conflict Firea-Dragnea, primarul Capitalei a trecut de partea liderului social-democrat.

Organizaţia PSD Bucureşti-Ilfov a decis, miercuri, să susţină, la Congresul PSD din 10 martie candidatura Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii, precum şi pe cea a lui Marian Neacşu la funcţia de secretar general al Partidului Social Democrat, potrivit unui comunicat transmis presei. Şi asta cu toate că numeroşi social-democraţi s-au opus în ultimele zile modului în care Liviu Dragnea a propus să fie schimbată conducerea partidului iar luni, Gabriela Firea aproape că l-a atacat deschis pe liderul PSD.

În schimb, primarul Capitalei ar fi obţinut ca Robert Negoiţă, edilul de la 3, să candideze la postul de vicepreşedinte PSD pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, şi nu Daniel Florea de la sectorul 5, numele anunţat iniţial şi preferat de Liviu Dragnea.

Organizaţia Bucureşti-Ilfov este prima care îşi anunţă deschis susţinerea pentru ca Dăncilă să ocupe funcţia de preşedinte executiv, după ce actualul titular  Nicolae Bădălău, a căzut în dizgraţia preşedintelui partidului. Ar mai exista, însă, un pretendent: Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în timpul tragediei din clubul Colectiv.

"Organizaţia regională PSD Bucureşti-Ilfov a votat în această seară, în cadrul Biroului Permanent comun al organizaţiei, o serie de rezoluţii în vederea Congresului extraordinar al PSD din 10 martie. Astfel, Regiunea Bucureşti-Ilfov a votat pentru: mandat de susţinere şi încredere pentru preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Biroul Permanent al organizaţiei regionale PSD Bucureşti-Ilfov îşi exprimă convingerea că numai prin menţinerea unităţii, continuităţii, echilibrului şi coerenţei în deciziile şi acţiunile sale politice, PSD va reuşi să îşi îndeplinească obiectivul major: asigurarea climatului politic pentru îndeplinirea integrală a programului de guvernare". 

Citește și
Catalin Radulescu
Scandal în PSD, înainte de congres. Rădulescu contestă hotărârea privind candidaturile
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

De asemenea, filiala PSD Bucureşti-Ilfov a decis susţinerea continuării programului de guvernare al PSD, susţinerea premierului Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii, a lui Marian Neacşu - ca secretar general al PSD, precum şi a candidaturilor Gabrielei Firea şi a lui Robert Negoiţă pentru funcţiile de vicepreşedinţi regionali Bucureşti-Ilfov.

"Principală preocupare a Partidului Social Democrat trebuie să o reprezinte românii şi rezolvarea problemelor lor. Cetăţenii acestei ţări sunt cei care merită întregul nostru efort, al politicienilor social-democraţi. Susţin fără rezerve continuarea măsurilor de reformă înscrise în programul de guvernare, pentru că doar aşa putem demonstra că alegerile au fost câştigate cu un program complet şi coerent, care a fost pus în practică şi care astfel a adus bunăstarea românilor pe termen lung. Personal, o susţin pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv, pentru a da coerenţă şi stabilitate actului de guvernare şi pentru o colaborare eficientă între Guvern şi partid. Doamna Dăncilă are calităţi reale de lider: este diplomată, empatică, ştie să organizeze echipe de lucru şi să aducă eficienţă şi rigoare, atât în decizia politică, precum şi în cea guvernamentală", a declarat vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, preşedintele Organizaţiei PSD Ilfov şi preşedinte interimar PSD Bucureşti, potrivit aceluiaşi comunicat.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Cor al nemulțumiților în PSD. Dragnea vrea să o pună pe Dăncilă numărul 2 în partid
Cor al nemulțumiților în PSD. Dragnea vrea să o pună pe Dăncilă numărul 2 în partid

O parte dintre social-democraţi se revoltă împotriva şefului lor. Este vorba despre cei pe care îi nemulţumeşte profund modul în care Liviu Dragnea a propus să fie aleşi viitorii 16 vicepreşedinţi ai partidului.

Scandal în PSD, înainte de congres. Rădulescu contestă hotărârea privind candidaturile
Scandal în PSD, înainte de congres. Rădulescu contestă hotărârea privind candidaturile

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a anunţat că a depus o contestaţie privind hotărârea Comitetului Executiv Naţional (CExN) prin care s-a hotărât ca din fiecare judeţ să candideze doar o persoană pentru funcţii de conducere.

Nicolae Bănicioiu vrea să ajungă numărul 2 în PSD
Nicolae Bănicioiu vrea să ajungă numărul 2 în PSD

Nicolae Bănicioiu este la această oră singurul nume din PSD care ar putea să ocupe funcția de președinte executiv al partidului, în urma congresului care va avea loc sâmbătă, 10 martie.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.