Exclusiv Mediafax: Lista consilierilor judeteni care au afaceri cu statul

Dată publicare: 12-10-2011 22:31
Dată actualizare: 09-06-2012 05:26


Afaceri

Sute de consilieri judeteni din tara au actiuni sau sunt asociati la societati din domenii diverse, de la afaceri de familie, la firme care fac contracte cu institutii ale statului.

Secretarul general al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, anunta saptamana trecuta ca au fost identificati 747 de consilieri judeteni care sunt titulari in 1.200 de firme.

Potrivit oficialului ANI, conflictul de interese intra in zona achizitiilor publice, care este un factor de vulnerabilitate majora, in primul rand la nivelul comunitatilor locale, "ca tot se vorbeste de descentralizare".

Totodata, el arata ca, potrivit statisticilor, cel putin zece la suta dintre aceste firme unde sunt administratori consilieri judeteni au contracte cu autoritatile locale.

Situatia se confirma in multe dintre judete, existand firme la care consilierii judeteni detin sau sunt actionari la societati care au contracte cu statul, de la primarii, consilii judetene, teatre, Romgaz, AJOFM, Administratia Porturilor Maritime Constanta.

In Alba, unii dintre consilierii judeteni au legatura cu firme care desfasoara contracte cu Consiliul Judetean sau chiar cu investitia de la Rosia Montana.

Astfel, presedintele PSD Alba, Ioan Darzu, care este si consilier judetean, este vicepresedintele Consiliului de Administratie al firmei Albalact, care de cativa ani asigura produsele lactate din programul "Cornul si laptele" derulat în judet în urma licitatiilor organizate de CJ.

Tot in Alba, un alt consilier judetean, Adrian Dumitru Bendea, presedintele PDL Abrud, este membru in Consiliul de Administratie al SC RMGC SA Rosia Montana.

Pentru mai multe detalii privind afacerile consilierilor locali, cititi articolul de pe www.mediafax.ro

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO