Petre Roman: Dinu Patriciu s-a luptat pana in ultima clipa cu boala si a crezut ca va invinge

Ultima actualizare: 22-08-2014 07:09
Petre Roman

Fostul premier Petre Roman a declarat ca Dinu Patriciu s-a luptat cu boala pana in ultima clipa si a crezut ca va invinge maladia.

Roman a afirmat ca disparitia lui Dinu Patriciu reprezinta o veste foarte trista pentru el si pentru familia sa, tinand cont ca acesta a fost nasul sau de casatorie si nasul de botez al fiului sau. ”S-a luptat cu boala aprig, era caracterul lui, avea o forta de caracter cu totul iersita din comun. S-a luptat cu boala pana in ultima clipa si cred ca pana in ultima clipa a crezut ca va invinge boala, dar era, probabil, prea slabit si pana la urma nu s-a mai putut face nimic”, a declarat Petre Roman.

Petre Roman a mai spus ca Dinu Patriciu a fost ”printre primii, daca nu chiar primul care, imediat dupa Revolutie, a repornit institutia fundamentala care este PNL”.

”Este unul dintre refondatorii Partidului National Liberal, fara nicio indoiala. A fost deputat PNL in doua legislaturi, am lucrat impreuna, a fost si in Guvernul meu. La un moment dat, a infiintat PNL Aripa Tanara, iar apoi s-a dedicat intreprinderilor”, a mai rememorat Roman activitatea politica a lui Dinu Patriciu.

”A fost tot timpul un sustinator ardent al PNL si al cauzei liberale, in permanenta a sustinut partidul”, a adaugat Roman. El a mai spus despre Patriciu ca era un mare arhitect si un exceptional profesor de arhitectura. Despre afacerile acestuia in domeniul petrolier, Roman a aratat ca ”a fost singura constructie de talie internationala in domeniul intreprinderilor capitaliste de mare anvergura”.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit la Londra, acesta suferind de mai multi ani de cancer.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO