Dragnea: "Miza lui Iohannis e ca eu să nu mai exist". Ce i-ar fi spus un ofiţer din servicii

Iohannis si Dragnea
Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, i-a spus preşedintelui Klaus Iohannis că, dacă "aranjează" condamnarea sa în dosarul angajărilor fictive, ea va da jos Guvernul Dăncilă a doua zi.

Dragnea susţine că e clar că "miza principală a lui Iohannis este ca el să nu mai existe. De asemenea, acesta a povestit că un ofiţer activ al serviciilor secrete i-a spus că a participat la o întâlnire cu şefii unor instituţii, iar aceştia vorbeau că au "rezolvat un judecător" din dosarul său şi vor lucra în continuare pentru a-i face să-l condamne, opinia sa fiind că preşedintele Klaus Iohannis a contribuit la condamnarea lui, scrie News.ro.

"Eu vă spun ce vorbeau Raluca Turcan şi Ludovic Orban, şi vorbind şi cu oameni din PSD, şi cu oameni din alte partide. Raluca Turcan i-a promis preşedintelui Iohannis că, dacă dumnealui aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă Guvernul jos a doua zi. Condamnarea mea s-a realizat, Guvernul n-a picat. Bun, nici acum nu au înţeles şi nu vor înţelege niciodată ce înseamnă acest partid, ce înseamnă PSD. (...) Nu-s prost. E clar ca miza principală a lui Iohannis este ca eu să nu mai exist.", a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă el crede că Iohannis a contribuit la condamnarea sa, acesta a spus: "Da. Asta este părerea mea".

Acesta a povestit că un ofiţer al serviciilor secrete i-a spus că a participat la o întâlnire cu şefii unor instituţii, iar aceştia vorbeau că au "rezolvat un judecător" din dosarul său privind angajările fictive şi vor lucra în continuare pentru a-i face să-l condamne.

Citește și
Cristian Parvulescu
Analist politic, despre cum s-a ”fragilizat” poziția lui Dragnea după revocarea lui Kovesi: ”Iohannis l-a lăsat în offside”
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"Este un ofiţer, nu îi dau numele pentru că sunt un om de caracter, care mi-a zis că a participat întâmplător la o discuţie cu nişte şefi din nişte instituţii şi care au zis "Domnule, deocamdată am rezolvat doar un judecător, dar lucrăm în continuare". Eu nu îi dau numele, este militar, dacă ţine la onoarea militară şi nu are mize mici şi nu vrea să stea cu piatra asta pe inimă toată viaţa, poate ar fi bine să iasă să spună lucrurile astea, pentru că mâine ar putea să i se întâmple lui aşa ceva", a mai spus ldierul social-democraţilor.

Liviu Dragnea a spus că ofiţerul este de serviciile secrete şi este activ.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în 21 iunie la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infractiunea de fals intelectual. Ceilalţi inculpaţi în acest dosar au primit închisoare cu suspendare, cu excepţia fostului director executiv al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, condamnată la trei ani şi şapte luni de închisoare cu executare. Decizia instanţei supreme nu este definitivă, putând fi atacată la completul de cinci judecători.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Dragnea, despre ce va urma la DNA după revocarea lui Kovesi.
Dragnea, despre ce va urma la DNA după revocarea lui Kovesi. "E o caracatiţă mult mai mare"

Liviu Dragnea nu crede că „statul paralel” a fost distrus odată cu revocarea Laurei Kovesi.

Analist politic, despre cum s-a ”fragilizat” poziția lui Dragnea după revocarea lui Kovesi: ”Iohannis l-a lăsat în offside”
Analist politic, despre cum s-a ”fragilizat” poziția lui Dragnea după revocarea lui Kovesi: ”Iohannis l-a lăsat în offside”

Analistul politic Cristian Pârvulescu afirmă că decizia președintelui Iohannis îl lasă "în offside pe Dragnea, poziția lui fragilizându-se tot mai mult".

Dragnea:
Dragnea: "Revocarea şefei DNA nu e o victorie pentru nimeni. Discuţia despre suspendarea lui Iohannis continuă"

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit despre ce va urma revocarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.