Dragnea: ”Codrin Ștefănescu să ceară aceste explicații de la camaradul lui, Gabriel Oprea”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Liviu Dragnea
Inquam

Președintele PSD Liviu Dragnea i-a răspuns iritat lui Codrin Ștefănescu, secretar general al PSD, în scandalul legat de legăturile sale cu SRI.

Cred că domnul Codrin Ștefănescu poate să ceară aceste expicații de la camaradul lui, Gabriel Oprea, de la asociatul lui, Gabriel Oprea, care sigur n-are nicio legătură cu sistemul.” - a spus Dragnea.

Reacția sa vine la scurt timp după ce secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că aşteaptă ca preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să dea explicaţii la Comisia de control al SRI cu privire la evenimentele organizate de Serviciu la care a participat.

"Eu nu îi voi cere explicaţii personal. Eu cred că e dator el să dea explicaţiile astea în interiorul partidului, să explice câte întâlniri de genul acesta a avut, de ce le-a avut şi în ce context. Poate, pur şi simplu, a fost obligat să participe. Poate a participat din plăcere. Lucrurile astea trebuie să le spună în interiorul partidului, pentru noi. Pe urmă trebuie să le spună, probabil, public.

În orice caz, am înţeles că vrea să vină la Comisia de control SRI, unde are foarte multe lucruri de spus, după declaraţiile lui Maior. Într-adevăr, Maior nu a spus spus aproape nimic din ceea ce ştie, nu a răspuns foarte corect la două întrebări esenţiale legate de cum s-a dat ordin pentru facerea dosarului lui Klaus Iohannis şi pentru a-l scoate din cursă pe Iohannis înainte de a fi candidat. Nu s-a dat explicaţie despre cum s-a făcut la ordin dosarul lui Eduard Hellvig, pe vremea aceea ministru, secretar general PNL, azi şef al SRI.

La fel, nu s-a răspuns la cum s-a dat ordin pentru ca Horia Georgescu, fostul şef al ANI, şi echipa să facă dosare la mii de primari PSD şi PNL - pe vremea aceea în USL şi la alte sute de oameni din conducerea celor două partide la nivel central şi judeţean", a afirmat Ştefănescu, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

În urmă cu câteva zile, preşedintele Comisie parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat, după audierea fostului şef al SRI, George Maior, că acesta a confirmat faptul că mai multe persoane din conducerea unităţilor de forţă din România, de la unităţi de parchet, unităţi de poliţie, unităţi de informaţii, de instanţă, conducerea partidelor politice şi persoane din Guvern au participat la petreceri sau evenimente oficiale în sediile SRI, printre care Laura Codruţa Kovesi, Liviu Dragnea, Victor Ponta şi judecătoarea Livia Stanciu.

Acum, Dragnea afirmă că va spune tot ceea ce știe despre acest subiect la audierile comisiei parlamentare.

”În ceea ce privește ce am eu de spus, am spus că voi spune în comisia SRI tot ceea ce știu și nu voi merge acolo nici cu jumătățuri de adevăr ca George Maior, nici cu minciuni, ca alții. Voi spune ceea ce am văzut, pentru că am văzut că se conturează, așa, o istorie romanțată.

Nimeni n-a făcut nimic, toți au fost buni și a venit de undeva din cer acest sistem, pe care aproape toată lumea îl simte” - a spus Liviu Dragnea, luni, înaintea ședinței CEX a PSD.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!