Desi s-a trecut la disponibilizari, ministrii renunta cu greu la consilieri

Ultima actualizare: 02-11-2012 14:34

Au plecat 50 de secretari de stat si subprefecti, au ramas insa sute de consilieri. Fiecare ministru, secretar de stat, primar, presedinte de consiliu judetean are propria echipa de sfatuitori, pe care ii plateste din banii statului lunar.

Suntem prea multi, recunosc cu sinceritate unii dintre ei. Pana la 1 septembrie, sefii trebuie sa se decida pe cine pastreaza.

Numai ministrii au impreuna aproape 100 de consilieri. La guvern, premierul si-a adus trei consilieri de stat si sapte personali. Chiar consilierul sau pe probleme economice recunoaste ca demnitarii au prea multi sfatuitori.

Linia de consilieri este inca mult prea vasta. "Poate fi mult mai eficienta si mult mai putin costisitoare", crede Andreea Vass, consilier pe probleme economice al prim-ministrului.

La ministerul economiei, Adrian Videanu si-a adus sapte povatuitori. Unul dintre ei a castigat in aprilie peste 22.000 de lei. Adica 5.000 de euro. Un salariu similar primeste si directorul de cabinet. Desi in minister se fac disponibilizari, de consilieri nu se atinge nimeni.

Si Elena Udrea are la Ministerul Dezvoltarii tot sapte consilieri personali. Cinci dintre ei castiga peste 3.000 de lei lunar.

De asemenea, Sebastian Vladescu avea opt, insa a renuntat pana la urma la patru dintre ei, printre care si cantaretul Dan Bittman. Fostul consilier a stat doar cinci luni in minister.

La Interne, Vasile Blaga are opt consilieri personali. Iar secretarii de stat au si ei armata lor de consilieri si asistenti.

Toti demnitarii sunt inconjurati de sfatuitori. Presedintele are zece consilieri de stat si inca zece prezidentiali.

Pana la sfarsitul anului, Guvernul trebuie sa dea afara 100.000 de bugetari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO