Dăncilă, despre Dragnea: "Cred că ești un om slab când vrei să-ți impui deciziile"


Ultimul update: Luni 10 Iunie 2019 22:26
Data publicarii: Luni 10 Iunie 2019 22:06
Categorie: Stiri Politice
Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, luni, despre greșelile pe care le-a făcut Liviu Dragnea la conducerea partidului PSD, lăsând să se înțeleagă că acesta lua singur sau într-un cadru restrâns toate deciziile importante.

În acest context, Viorica Dăncilă a precizat că nu dorește să facă "acuzații" pe care nu le poate dovedi.

"PSD nu le-a pierdut doar Dragnea. Cred că au fost mai multe greșeli și vom face analize. Poate și Dragnea a avut vina lui, dar au fost și alte lucruri. Poate ne-am îndepărtat de electoratul din 2016, poate măsurile trebuiau luate în funcție de ce-și doresc românii. Dincolo de faptul că am vorbit mult de justiție, că Dragnea a avut partea sa de vină că s-a îndepărtat de forurile statutare, deciziile trebuie luate într-un cadru mai mare, nu unul restâns. N-aș vrea să fac acuzații pe care nu le pot dovedi. Nu să venim cu o decizie pe care să o adoptăm, dar să nu avem certidinea că este corectă", a spus Dăncilă referitor la cauza care a dus la pierderea alegerilor europarlamentare.

Întrebată de ce partidul s-a lăsat condus de un singur om, Dăncilă a precizat: "Nici aceste foruri statutare nu au fost organizate de câte ori trebuia. Președintele este cel care este ascultat, dar eu cred că trebuie să ne-o asumăm toți. În ultimul CEx, am stat trei ore și am ascultat opinia fiecărui coleg. Și probabil nu au vorbit de câte ori doreau. Poți să conduci cu o mână forte, dar să-i asculți pe toți. Eu cred că ești un om slab atunci când vrei să-și impui punctul de vedere, atunci când ți-e teamă că celălalt ar putea să aibă o idee mai bună decât tine. Nu trebuie să avem aceeași opinie sau să vedem aceeași soluție".

Premierul României a adăugat că își asumă faptul că a dat OUG fără o dezbatere amplă.

"Nu pot să spun că am fost o victimă, trebuie să ne asumăm o anumită vină. Îmi reproșez faptul că nu am spus ceea ce ni se părea corect, trebuie să-mi asum că am dat OUG 114 fără o dezbatere mai amplă. Nu trebuie să mai luăm decizii fără discuții cu cei care sunt afectați de implementarea regulilor. Le-am spus și miniștrilor, în momentul în care veniți cu un act normativ, discutați cu sindicatele, cu patronatele, ridicați-l pe site înapoi, ca el să fie văzut", a precizat Viorica Dăncilă la TVR.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

Dăncilă: ”Nu aș vrea să-l judec pe Dragnea, dar vreau să schimb modul de lucru”
Tensiuni în PSD înaintea congresului din 29 iunie. Dăncilă, comparată cu Dragnea
Tensiuni în PSD înaintea congresului din 29 iunie. Dăncilă, comparată cu Dragnea
VIDEO PROTVPLUS.RO