CTP, după exit-poll: ”Doamna Dăncilă nu e deloc fericită”. ”Ce voturi ai adus Viorico?”

×
Codul embed a fost copiat

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat la Pro TV, într-o ediție specială dedicată turului 2 al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, rezultatul dezastruos obținut de candidatul PSD Viorica Dăncilă, potrivit rezultatelor exit-poll de la ora 21.

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, acest rezultat se apropie de diferența înregistrată la alegerile prezidențiale din anul 2000, când s-au confruntat Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor.

Cu toate acestea, gazetarul atrage atenția că politicienii de atunci nu pot fi comparați cu cei de acum, din punct de vedere al discursurilor politice și chiar .. omenești.

”Dacă facem marja de eroare de plus minus 3 e clar că suntem aproape de 30 de procente diferență între cei doi, adică aproape de distanța dintre Iliescu și Vadim Tudor în 2000, situația nefiind echivalabilă în niciun fel cu aceia de atunci.” - a spus gazetarul la Pro TV.

Ce înseamnă pentru PSD acest scor, această diferență foarte mare între Dăncilă și Iohannis? În opinia lui Cristian Tudor Popescu, declarațiile făcute de liderul PSD imediat după aflarea rezultatelor exit-poll arată că social-democrații se comportă la fel ca foștii comuniști din PCR.

Citește și
Victor Ponta
Propunerea lui Victor Ponta pentru PSD, după anunțul rezultatelor la alegerile prezidențiale

”Păi v-a spus doamna Dăncilă, un triumf. Nu? O mare victorie. Este specialitatea Partidului Comunist, asta. Cum spoim înfrângerea netă, cum o spoim în victorie, da? Asta a făcut dânsa. Deci problema doamnei Dăncilă acum, știți care este ? Că acest număr de voturi pe care le-a luat, 30 și cât o fi luat acolo, în continuare nu sunt voturile ei, ca și în primul tur. Aceste voturi nu le-a câștigat doamna Dăncilă luîndu-le de la USR, de la PMP, de la UDMR sau alte partide. Majoritar, ele sunt voturi mai multe în zonele în special în Oltenia în care a avut și în primul tur voturi multe, pentru că au pus osul mai tare primarii. Astea sunt voturile primarilor, nu ale ei. Și PSD-ul știe asta. Deci doamna Dăncilă nu e deloc fericită și sigură pe poziția ei. Pentru că atunci când vor avea întâlnirea între ei acolo o să-i spună: ce voturi ai adus Viorico? Tu. Lasă că noi restul știm cum le-am făcut.” - a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Vezi aici rezultate BEC în timp real și harta voturilor înregistrate de cei doi, pe județe.

Citește și...
Anunț făcut după anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor:
Anunț făcut după anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor: "Dăncilă va pleca"

Traian Băsescu spune că diferenţa de scor electoral dintre cei doi candidaţi la alegerile parlamentare era previzibilă, el arătându-se convins că Viorica Dăncilă va părăsi conducerea PSD fără a aştepta să fie schimbată.

Propunerea lui Victor Ponta pentru PSD, după anunțul rezultatelor la alegerile prezidențiale
Propunerea lui Victor Ponta pentru PSD, după anunțul rezultatelor la alegerile prezidențiale

Victor Ponta a declarat, duminică, după anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor, că partidul Pro România este dispus la o alianţă cu PSD dacă acesta îşi schimbă liderii şi dacă ”PSD-ul se schimbă în bine”.

Prima reacție a Vioricăi Dăncilă după rezultatele Exit-Poll:
Prima reacție a Vioricăi Dăncilă după rezultatele Exit-Poll: "Am recuperat voturile pe care le-am pierdut"

Candidata PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a declarat, duminică, după anunțarea rezultatelor Exit-poll-ului, că  PSD a recâștigat încrederea cetățenilor, după alegerile europarlamentare.

Alegeri prezidenţiale 2019. Dăncilă:
Alegeri prezidenţiale 2019. Dăncilă: "Am votat pentru o Românie care să meargă înainte"

Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă a declarat duminică, după ce a votat în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, că a votat pentru o Românie care să meargă înainte, nu înapoi, spre vremuri în care nu aveam drepturi, nu aveam libertăţi.

Recomandări
Consiliul UE a aprobat plafonul de preț pentru produsele petroliere rusești
Consiliul UE a aprobat plafonul de preț pentru produsele petroliere rusești

Consiliul Uniunii Europene a aprobat oficial decizia de a introduce, împreună cu G7, un plafon de preț pentru produsele petroliere rusești transportate pe mare de 100 de dolari pentru motorină, se arată într-un comunicat al instituției. 

Cod galben și portocaliu de ninsori pentru mai multe zone din țară. Până când este valabil și unde va fi viscol
Cod galben și portocaliu de ninsori pentru mai multe zone din țară. Până când este valabil și unde va fi viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori moderate şi intensificări ale vântului pentru cea mai mare parte a ţării şi o atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ.

Ascensiunea Generalului de Fier al Ucrainei, care a devenit cel mai mare coșmar al lui Vladimir Putin
Ascensiunea Generalului de Fier al Ucrainei, care a devenit cel mai mare coșmar al lui Vladimir Putin

Comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, conducătorul soldaților ucraineni din iulie 2021, este cel căruia i se atribuie strategiile militare de succes ale Ucrainei împotriva Rusiei.