CTP, după exit-poll: ”Doamna Dăncilă nu e deloc fericită”. ”Ce voturi ai adus Viorico?”

Ultima actualizare: 24-11-2019 23:09

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat la Pro TV, într-o ediție specială dedicată turului 2 al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, rezultatul dezastruos obținut de candidatul PSD Viorica Dăncilă, potrivit rezultatelor exit-poll de la ora 21.

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, acest rezultat se apropie de diferența înregistrată la alegerile prezidențiale din anul 2000, când s-au confruntat Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor.

Cu toate acestea, gazetarul atrage atenția că politicienii de atunci nu pot fi comparați cu cei de acum, din punct de vedere al discursurilor politice și chiar .. omenești.

”Dacă facem marja de eroare de plus minus 3 e clar că suntem aproape de 30 de procente diferență între cei doi, adică aproape de distanța dintre Iliescu și Vadim Tudor în 2000, situația nefiind echivalabilă în niciun fel cu aceia de atunci.” - a spus gazetarul la Pro TV.

Ce înseamnă pentru PSD acest scor, această diferență foarte mare între Dăncilă și Iohannis? În opinia lui Cristian Tudor Popescu, declarațiile făcute de liderul PSD imediat după aflarea rezultatelor exit-poll arată că social-democrații se comportă la fel ca foștii comuniști din PCR.

”Păi v-a spus doamna Dăncilă, un triumf. Nu? O mare victorie. Este specialitatea Partidului Comunist, asta. Cum spoim înfrângerea netă, cum o spoim în victorie, da? Asta a făcut dânsa. Deci problema doamnei Dăncilă acum, știți care este ? Că acest număr de voturi pe care le-a luat, 30 și cât o fi luat acolo, în continuare nu sunt voturile ei, ca și în primul tur. Aceste voturi nu le-a câștigat doamna Dăncilă luîndu-le de la USR, de la PMP, de la UDMR sau alte partide. Majoritar, ele sunt voturi mai multe în zonele în special în Oltenia în care a avut și în primul tur voturi multe, pentru că au pus osul mai tare primarii. Astea sunt voturile primarilor, nu ale ei. Și PSD-ul știe asta. Deci doamna Dăncilă nu e deloc fericită și sigură pe poziția ei. Pentru că atunci când vor avea întâlnirea între ei acolo o să-i spună: ce voturi ai adus Viorico? Tu. Lasă că noi restul știm cum le-am făcut.” - a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Vezi aici rezultate BEC în timp real și harta voturilor înregistrate de cei doi, pe județe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO