Criza "Rosia Montana" din USL. Antonescu arata cu degetul spre Ponta in problema despagubirilor


Ultimul update: Sambata 14 Septembrie 2013 00:56
Data publicarii: Miercuri 11 Septembrie 2013 19:01
Categorie: Stiri Politice

Scandalul din USL privind proiectul Rosia Montana ia amploare. Liderul PNL il acuza pe Victor Ponta ca ar fi omis intentionat sa vorbeasca despre eventualele despagubiri la care ar putea fi obligat statul roman.

De cealalta parte insa, premierul afirma ca a avut in repetate randuri discutii cu Crin Antonescu pe tema exploatarii de la Rosia Montana, iar ministri liberali si-ar fi dat acordul asupra proiectului, in cunostinta de cauza.

In timp ce PNL a anuntat deja ca respinge proiectul, PSD va lua o decizie abia dupa o dezbatere publica.

Liderul liberalilor a dat de inteles ca a fost luat prin surprindere de modul in care a procedat seful guvernului legat de proiectul Rosia Montana.

"Nu am avut o discutie cu premierul despre angajamentele statului roman in această privinta. Am avut noi o discutie despre detaliile tehnice ale acestui proiect? NU! A venit premierul in Parlament si a spus acolo ca fiecare se pronunta cum vrea? DA! PNL a decis sa voteze impotriva", a spus Crin Antonescu.

Victor Ponta sustine insa ca a discutat in repetate randuri cu Crin Antonescu pe aceasta tema. In plus premierul afirma ca a prezentat toate datele legate de exploatarea miniera.

"Eu cred ca noi ne-am facut datoria. In primul rand de a prezenta opiniei publice toate datele. Nu era mare lucru secret, dar uite, nu le-a pus nimeni in 15 ani cap la cap sa le aranjeze si sa le explice."

Si Opozitia il critica dur pe premier considerand ca declaratiile sale aduc atingere intereselor Romaniei.

"Ma vad obligat sa spun: Victor Ponta, nu mai pronunta cuvantul despagubiri! Victor Ponta, daca nu intelegi ce se intampla, macar taci din gura!", a comentat si Catalin Predoiu, prim-vicepresedinte PDL.

Pana acum Proiectul Rosia Montana a fost discutat de senatorii din mai multe comisii si a primit avize negative de la Administratie publica, mediu si de la comisia juridica.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO