Crin Antonescu: Trebuie vazut in cazul lui Lucian Bolcas daca se confirma declaratiile antisemite

Ultima actualizare: 15-12-2013 00:14
Lucian Bolcas

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi ca in cazul lui Lucian Bolcas va trebui verificat daca se confirma acuzatiile Institutului Elie Wiesel cu privire la declaratii antisemite, ceea ce ar fi un lucru grav.

Antonescu a fost intrebat cum vede propunerea PSD ca Lucian Bolcas sa preia un post de judecator la Curtea Constitutionala, in locul Iuliei Motoc.

"A aparut intre timp o problema de care eu, foarte sincer, nu aveam cunostinta la momentul la care s-a discutat de domnul Bolcas. Eu m-am gandit la activitatea, la reputatia domniei sale ca jurist, care este o buna reputatie, lucru pe care l-am spus ieri si pe care il mentin. Acum au aparut niste proteste sau, ma rog, niste intampinari, care pun in cauza niste manifestari - trebuie sa vedem exact cat de reale, cum - de antisemitism ale domnului Bolcas. Ceea ce ar fi un lucru grav.

Nu iau in calcul consideratiile domnului Basescu, nu are nicio calitate, nici constitutionala, nici morala, dupa propunerile pe care le-a facut domnia sa personal la Curtea Constitutionala, sa spuna ca nu este bun domnul Bolcas pentru CC. In legatura cu chestiunile privitoare la antisemitism, trebuie sa vedem despre ce este vorba", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a afirmat ca nu vede niciun impediment legat de faptul ca Bolcas a fost avocatul lui Adrian Nastase, deoarece in CC sunt "oameni care au facut servicii juridice domnului Traian Basescu", fara sa fi avut activitate ca judecatori.

"Punerea in cauza sau protestul pe care Institutul Elie Wiesel parca sau reprezentanti ai acestora l-au facut, sunt lucruri de luat in considerare si vom vedea. Dar consideratiile domnului Basescu, nu", a mai spus Antonescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca nu va participa la ceremonia de depunere a juramantului de catre Lucian Bolcas ca judecator al Curtii Constitutionale, aratand ca i se pare "inadmisibil" sa fie numit la CC "un om cu mentalitatea" acestuia.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca a fost consultat si este de acord cu numirea la CC a lui Lucian Bolcas, liberalul mentionand ca acesta este "o personalitate cunoscuta si recunoscuta in lumea juridica"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO