Condamnata la 6 ani de inchisoare in Trofeul Calitatii, Irina Jianu: "M-am gandit sa ma sinucid"

Ultima actualizare: 03-11-2012 03:31
Irina Jianu

Din inchisoare acolo unde a fost trimisa pentru 6 ani in dosarul Trofeul Calitatii, Irina Jianu a vorbit pentru Gandul despre relatia cu Nastase si gandurile la suicid care i-au trecut prin minte in perioada acestui caz.

Irina Jianu, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii in guvernul Adrian Nastase, a fost condamnata la 6 ani de inchisoare cu executare pe 20 iunie pentru abuz in serviciu, spalare de bani, fals in inscrisuri si fals intelectual, in dosarul Trofeul Calitatii.

In acest moment, Irina Jianu nu sta intr-o celula, ci este cazata, conform Gandul.info, intr-un salon al infrimeriei penitenciarului Bacau, unde are un televizor si sta alaturi de alte trei femei, dintre care una judecatoarea Toporu, inchisa pentru ca a pretins "in mod direct si primit", prin intermediul fratelui acesteia suma de 80.000 de lei si 700 de euro, conform DNA, de la Costel Iacob, pentru o decizie favorabila intr-un dosar.

"Regret ca am facut simpozionul Trofeul Calitatii pentru ca m-am legat la cap. M-am gandit sa ma omor. Nu inainte de verdict, ci mai devreme. Da, m-am gandit.", spune astazi Irina Jianu, care si-a amintit intr-un interviu pentru Gandul cum a primit verdictul in acest caz: "Eram la mine acasa, la mansarda - am o camera acolo cu un televizor. A venit sora mea si i-am spus: “Sa iti fie rusine ca ai venit asa tarziu, ca astia ma aresteaza”. Ea mi-a raspuns ca nu e adevarat, ca nu o sa fie asa. A aparut hotararea. Initial nu am inteles nimic din hotarare. Eu am fost linistita oarecum. Sotul meu s-a certat pe aici pe la penitenciar - cauta o metoda sa ma scoata. Stiu ca nu ma crede nimeni, dar eu aveam 200 de ani de inchisoare daca mi se gasea vreun leu. Eu nu am luat bani de la cineva. Nu am dat bani, nu am folosit banii statului, altii poate au folosit."

Dupa verdict, Irina Jianu si Adrian Nastase au apucat sa discute putin. Nu si-au schimbat insa prea multe cuvinte, iar din partea lui Nastase a primit o simpla parere de rau:

"Adrian Nastase mi-a spus ca ii pare rau pentru mine. Am vorbit dupa verdict. Eu nu l-am sunat. Initial eu am sunat-o pe doamna Dana Nastase. Nu mi-a raspuns. Asa ca l-am sunat pe domnul Nastase. Ma gandeam ca trebuie sa ii spun ceva, dar nu am avut ce sa-i spun. I-am zis: Asta este! Pe hol, m-a intrebat ce parere am. Avea ochii pierduti. Era foarte ingrijorat. Cand ai o nesiguranta intrebi pe cei din jur. Nu vreau sa va spun ce i-am raspuns. Este o parere personala despre instanta.", a declarat Irina Jianu.

Citeste tot interviu pe Gandul.info.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO