Ce spune Victor Ponta despre acuzatiile la adresa presedintelui Iohannis. "Exista si o parte buna"

26-08-2015 09:30

Victor Ponta la sediul PSD din Kiseleff

Acuzatiile jurnalistilor de la Rise Project la adresa sefului statului au fost comentate si de prim-ministru, care a facut o paralela cu dosarul sau de la DNA.

Victor Ponta a scris pe Facebook marti seara despre acuzatiile aduse de jurnalistii de la Rise Project presedintelui Iohannis. Potrivit acestora, exista o diferenta de 115.000 de euro intre veniturile din chirii pe care Klaus Iohannis le-a trecut in declaratiile de avere in perioada 2005-2008, si sumele care figureaza in contractele pe care le-a semnat pentru inchirierea acestor proprietati.

Am citit si eu materialul aparut in presa, prin care se afirma faptul ca au fost gasite diferente de 115.000 Euro intre chiriile declarate si cele aflate in contractele Dlui. Klaus Iohannis, in perioada 2004-2007”, a scris Victor Ponta pe Facebook. „Dincolo de orice disputa politica, opinia mea de jurist este ca e doar o gogoasa - o insailare de speculatii si presupuneri fara nicio dovada concreta! Punct.

Exista insa (sper) si o parte buna - poate acum Dl Iohannis realizeaza cat de usor pot fi aruncate acuzatii total nefondate doar pentru ca ocupi o functie importanta. Si poate acum realizeaza cat de pripita a fost pozitia domniei sale cand, in data de 5 iunie, mi-a cerut demisia pentru o acuzatie (speculatie) ca nu am platit in 2007-2008 taxe de 51.000 lei (cam 12.000 Euro, deci mai putin de o zecime din cei 115.000 Euro de care este tot nefondat acuzat la randul sau). Iar acum, cand toate documentele si expertiza au aratat indubitabil ca EU AM PLATIT toate acele taxe catre stat, discutia devine inutila.

Pt mine acel moment tine de trecut, nu mai am resentinente si nici reprosuri de facut, dar sper ca acum Presedintele Romaniei (cand simte la randul sau ce inseamna a fi acuzat pe nedrept) va examina cu mai multa circumspectie si echilibru asemenea situatii.”

Administratia Prezidentiala a raspuns luni la acuzatiile din investigatia Rise Project, printr-un comunicat in care se precizeaza ca „toate veniturile obtinute de Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, din inchirierea imobilelor detinute in proprietate si coproprietate se regasesc integral in declaratiile de avere depuse. Nu exista nicio suma provenita din chirii care sa nu fi fost declarata din 2004 pana in prezent.

Totodata, din chiria pe care a incasat-o in nume propriu, precum si in numele si pentru coproprietar, domnul Klaus Iohannis a achitat toate taxele si impozitele aferente intregii sume provenite din inchirierea imobilelor.

Toate veniturile au fost mentionate in declaratiile de avere depuse succesiv si orice alta modalitate de calcul al acestora constituie doar o speculatie, care nu este conforma cu realitatea.”

Intre timp, jurnalistii de la acelasi proiect independent au publicat o noua investigatie, in care sustin ca „cea mai mare parte a proprietatilor imobiliare detinute de familia Iohannis isi are originea intr-o retrocedare imobiliara intemeiata pe acte false” si ca „cercetati penal la mijlocul anilor 2000, in dosarul deschis in urma acestei fraude, sotii Iohannis nu au fost niciodata trimisi in judecata”.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO