CTP despre USL: "Cand cineva castiga asa puterea, cum va proceda cand va trebui s-o cedeze?"

04-07-2012 20:17

"Prea putin". Acesta a fost raspunsul lui Cristian Tudor Popescu la intrebarea Andreei Esca daca demersul pentru suspendarea lui Traian Basescu va afecta imaginea Romaniei in strainatate.

"Nu intereseaza in clipa de fata atat de mult pe cat s-ar crede la Bruxelles daca Traian Basescu, persoana Traian Basescu, mai este sau nu presedintele Romaniei. Nu intereseaza foarte mult acest lucru nici pe PDL. Asa cum am putut vedea acum o ora, PDL-ul nu a pomenit numele lui Traian Basescu, l-a trimis pe domnul Videanu, pe domnul Videanu! de la organizatia PDL Bucuresti, nimeni din conducerea centrala a partidului nu si-a asumat acum un discurs de aparare a presedintelui Traian Basescu. Credeti ca intereseaza la Bruxelles daca Traian Basescu va fi sau nu presedintele Romaniei? Au destule probleme oamenii de acolo!", a spus Cristian Tudor Popescu.

"Insa, ceea ce mi se pare ingrijorator pentru viitor este urmatorul lucru, pe care l-am invatat de-a lungul vremii: cand vezi pe cineva cum castiga puterea, modul in care o castiga, gandeste-te cum va proceda, ce va face, cand va trebui s-o cedeze. (...) USL-ul recurge acum la toate aceste fortari la limita legii, peste lege, ca sa duca lucrurile pana la votul popular si asta trebuie sa se intample, pentru ca, imagineaza-ti ce ar insemna acum o blocare a procedurii de suspendare de catre Curtea Constitutionala. Ar rezolva asta ceva? Ar ridica tensiunea enorm in societate", a mai declarat jurnalistul.

Citeste si:

"Din punct de vedere juridic documentul este ineficient".Ce crede CTP despre suspendarea lui Basescu


VIDEO PROTVPLUS.RO