Boc: Votul in cazul Ridzi a fost un incident datorat tuturor partidelor

29-12-2010 00:00

Emil Boc in Parlament

Rezultatul votului in cazul Ridzi reprezinta un incident pentru care este greu de invinovatit un singur partid, chiar daca PDL nu este "un partid de ingeri", vina fiind impartita de toate partidele care si-au exprimat optiunea prin vot secret.

El a afirmat, marti seara, ca in PDL va fi, anul viitor, o analiza foarte serioasa in ceea ce priveste reforma in partid, inclusiv pe componenta cazului Ridzi.

"Punctul meu de vedere, al Biroului Permanent National, al grupului parlamentar a fost foarte clar, de a permite justitiei sa isi duca anchetele pana la capat. In Parlament a fost un vot secret si la fel de vinovati de rezultatul votului sunt si cei de la PDL, precum si de la PSD sau PNL sau UDMR, care au votat pentru a bloca o procedura judiciara. Din punctul nostru de vedere, in nicio situatie PDL nu s-a opus justitiei, in acele cazuri individuale, fiind vorba de un vot secret, este foarte greu sa ii tragem la raspundere", a spus Boc, la postul public de televiziune.

Premierul si-a amintit ca intr-o situatie anterioara, cand a fost formulata prima solicitare in cazul Ridzi, Parlamentul, inclusiv PDL, a votat pentru ca justitia sa isi poata urma cursul.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO